Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Panevėžio gatvėmis „patruliuoja“ policijos atributika paženklintas autobusas

Akylesni panevėžiečiai jau turbūt pastebėjo Aukštaitijos sostinės gatvėmis kursuojantį maršrutinį autobusą, kurio dizainas atitinka policijos naudojamas spalvas. Šiandien šis bendras Panevėžio autobusų parko, Panevėžio apskrities VPK ir Panevėžio miesto savivaldybės projektas pristatytas oficialiai.
Policijos atributika papuoštas autobusas
Policijos atributika papuoštas autobusas / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Prieš kurį laiką visuomenei pranešta, kad Vilniuje keleivius vežios policijos spalvomis papuoštas troleibusas, o šiandien analogiško dizaino autobusas pristatytas ir Aukštaitijos sostinėje. Juo Panevėžio autobusų parko keleiviai bus vežiojami įvairiais miesto maršrutais.

Kaip teigė Panevėžio apskrities VPK viršininkas Rimantas Bobinas šiuo projektu policija nori būti arčiau visuomenės ir ypač jaunimą paskatinti ateityje rinktis pareigūno profesiją.

„Pastaruoju metu policiją neramina keli opūs klausimai. Tai ir prevencijos klausimai, susiję su nusikalstamumu, eismo saugumu. Vienas iš tikslų, kad būtų pareigūnų, kurie užtikrintų prevenciją, vykdytų jiems pavestas funkcijas, todėl norime skatinti jaunimą rinktis šią profesiją. Ir tam, kad policija nebūtų matoma tik internetiniuose portaluose ar kituose leidiniuose, buvo nuspręsta, kad viešumo reikia daugiau ir dabar tas viešumas yra judantis. Nepakanka vien policijos transporto, kuris dirba savo darbą, tad šis autobusas tikrai pasitarnaus pareigūno profesijos populiarinimui jaunimo gretose.

Tikiuosi, kad važiuodami šiuo autobusu, matydami jį jaunuoliai apsvarstys variantą pasukti pareigūno karjeros keliu. Aišku, policijai sunku konkuruoti su kitomis specialybėmis, tokiomis kaip IT, kur yra dideli pinigai, bet tikimės, kad patriotizmas ir motyvacija taip pat yra labai svarbu, todėl viską darome, kad jaunimą paskatintume rinktis šią profesiją“, – sakė Panevėžio apskrities VPK viršininkas Rimantas Bobinas, taip pat pridūręs, kad turbūt į šį autobusą neišdrįs lipti be bilieto važiuoti ketinantys asmenys, vadinamieji „zuikiai“.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Panevėžio apskrities VPK viršininkas Rimantas Bobinas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Panevėžio apskrities VPK viršininkas Rimantas Bobinas

Kaip teigė Panevėžio autobusų parko Pervežimų skyriaus viršininkas Virginijus Bagaslauskas, iš viso įmonės autoparko apie 70 procentų autobusų yra apklijuoti reklamine atributika.

Pasak pašnekovo, klijuoti kol kas negalima tik naujų autobusų, o šis, policijos spalvomis apipavidalintas autobusas keleivius įvairiais miesto maršrutais vežios mažiausiai iki metų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas