Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Panevėžio gatvėse pasirodė iki šiol čia nematytas nežymėtas policijos automobilis

Panevėžyje ketvirtadienį kelių eismo taisyklių pažeidėjus drausmino miestelėnams nematytas policijos automobilis. Modernia įranga aprūpintas „Škoda Octavia“ į Aukštaitijos sostinę atvyko iš Kauno. Tuo metu Kaune darbavosi Panevėžio policijos pareigūnų „Volkswagen Caddy“, kuriame sumontuota mobili greičio matavimo įranga.
Reido akimirka
Reido akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Panevėžio policijos „Volkswagen Caddy“, kuris matuoja greitį, žino kone kiekvienas Panevėžio vairuotojas. Miestelėnai jau atpažįsta ir iš sostinės į Panevėžį atvykstančius Lietuvos kelių policijos tarnybos žymėtus ir nežymėtus automobilius.

Tačiau šįkart Panevėžio gatvėse važinėjo čia dar nematytas nežymėtas policijos automobilis „Škoda Octavia“. Juo gatvėse ir keliuose darbavosi iš Kauno atvykę policijos pareigūnai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Eismo sraute tarsi išnykstantis baltas „Škoda Octavia“ nepareigingiems vairuotojams buvo tikra staigmena. Lyg iš niekur atsirandantys pareigūnai kartu su visais įrodymais apie pažeidimą nustebino daugelį prasižengusiųjų.

Automobilyje priekyje bei gale sumontuota moderni greičio matavimo įranga, fiksuojanti tiek atvažiuojančio, tiek nuvažiuojančio automobilio greitį, užfiksavo devynis greičio mėgėjus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Vienam iš jų akistata su pareigūnais įsimins ilgam. Vos metus vairuotojo pažymėjimą turintis vaikinas su pareigūnais prasilenkė tarp Paliūniškio ir Karsakiškio gyvenviečių. Pareigūnų įranga parodė, kad vairuotojas praskriejo 125 km/val. greičiu.

Apsisukę ir pasiviję pažeidėją pareigūnai jį sustabdė. Nors už tokį greičio viršijimą patyrusiam vairuotojui teisių atėmimas negrėstų, tačiau prie „Audi“ vairo sėdusiam jaunuoliui šis nusižengimas kirs skaudžiau.

VIDEO: Kauno policijos pareigūnai drausmino pažeidėjus Panevėžio mieste ir rajone

Kadangi „klevo lapas“ šioje kelio atkarpoje gali važiuoti maksimaliu 70 km/val. greičiu, vaikinas leistiną greitį viršijo net 55 km/val.

Kauno policijos pareigūnai iš vairuotojo metams atėmė teisę vairuoti ir skyrė 225 eurų baudą. Maža to, jaunuoliui teks iš naujo laikyti teorijos ir vairavimo egzaminą. Taip pat bus anuliuotas ir jo jau sukauptas vienerių metų vairavimo stažas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Kiti greitį viršiję vairuotojai atsipirko baudomis. Didžioji jų dalis greitį viršijo nuo 20 iki 30 km/val.

Dar trys protokolai surašyti vairuotojams, kurie vairuodami naudojosi mobiliojo ryšio telefonu. Panevėžyje kauniečiams įkliuvo ir vienas be saugos diržo važiavęs vyras.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Kol Kauno policijos ekipažas su „Škoda“ dirbo Panevėžyje, panevėžiečiai pareigūnai greičio mėgėjus fiksavo Kauno gatvėse.

Panevėžiečių „Volkswagen Caddy“ per dieną užfiksavo net 185 greičio viršijimus.

Čia daugiausiai vairuotojų greitį viršijo nuo 20 iki 30 km/val. Vienam vairuotojui teks atsisveikinti su teisėmis, mat radaras jį „nušovė“ leistiną greitį viršijant daugiau nei 50 km/val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas