Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasaulinės elektromobilių dienos proga skelbia apie atidaromas naujas įkrovimo stoteles

Švenčiant pasaulinę elektromobilių dieną nepriklausomas elektros energijos tiekėjas „Elektrum Lietuva“ skelbia atidarantis beveik tris dešimtis naujų įkrovimo prieigų. Tai – padėka visiems elektromobilių vairuotojams ir motyvacija kitiems rinktis ekologiškesnę transporto priemonę.
Elektrum įkrovimo stotelė, Elektrum Lietuva nuotr.
Elektrum įkrovimo stotelė, Elektrum Lietuva nuotr.

„Pasaulinės elektromobilių dienos proga norime pasidžiaugti sparčiai plėtojama elektromobilių infrastruktūra Lietuvoje – šiemet Energetikos ministerijos organizuotoje „Elektromobilumo konferencijoje“ pristatyti duomenys rodo, kad viešų įkrovimo stotelių tinklas per ketverius metus išaugo nuo 380 iki 1 800. Nors turime dar ko pasimokyti iš kitų Europos ir pasaulio valstybių, Lietuvoje vairuoti elektromobilį tampa vis paprasčiau ir naudingiau“, – sako Laura Doraitė-Gudavičienė, „Elektrum Lietuva“ elektromobilių produktų vystymo vadovė.

Įkvepiantis Norvegijos pavyzdys

Viena iš šalių, į kurią, pasak bendrovės atstovės, turėtų lygiuotis ir Lietuvos vairuotojai – Norvegija. Norvegijos kelių federacijos (OFV) duomenimis, net 94,3 proc. Norvegijoje rugpjūtį nupirktų naujų automobilių sudarė būtent elektromobiliai. Kol kas toks skaičius viršija viso pasaulio rekordus.

„Norvegijos pavyzdys – motyvacija ir elektromobilių gamintojams, ir vairuotojams. Tikimės, kad Norvegijos pavyzdį perims ir kitos Europos šalys, tarp jų ir Lietuva. Tačiau turime pasidžiaugti, kad mūsų šalyje elektromobilių populiarumas jau taip pat įgavęs pagreitį“, – sako L. Doraitė-Gudavičienė.

Susisiekimo ministerijos duomenimis, elektromobilių Lietuvoje yra registruojama vis daugiau. Šiandien Lietuvos keliais važinėja jau 25 tūkst. elektromobilių, iš kurių beveik 15 tūkst. yra grynieji elektromobiliai. Palyginimui, 2020 m. pabaigoje bendras elektromobilių skaičius buvo apie 4,5 tūkst., iš jų – 2,5 tūkst. grynieji.

Kelionės elektromobiliu – pigiausios

Elektromobilius lietuviai renkasi ne tik dėl draugiškumo aplinkai bet ir dėl to, kad vairuoti šią transporto priemonę yra ir pigiausia.

Lietuvos energetikos agentūros (LEA) duomenimis, įvertinus, kokia transporto priemone buvo pigiausia važiuoti antrąjį šių metų ketvirtį, elektromobilis tapo neabejotinu laimėtoju.

LEA skaičiavimais, balandžio-birželio mėnesiais nuvažiuoti 100 km lengvuoju keleiviniu elektromobiliu, vidutiniškai kainavo 4,78 euro. Tuo metu, to paties tipo benzininio automobilio vairuotojui vidutinės išlaidos degalams siekė 11,41 Eur. Vairuotojams, pasirinkusiems dyzelinį automobilį, degalams teko išleisti 8,47 Eur.

„Kalbant apie elektromobilių privalumus, būtina paminėti ir kitas naudas, kurias išskirtinai gauna tik elektromobilių vairuotojai. Pavyzdžiui, jiems suteikiama galimybė išvengti spūsčių mieste važiuojant A juosta. Be to, turint specialų leidimą, elektromobilių parkavimas mieste yra nemokamas“, – primena L. Doraitė-Gudavičienė.

Pašnekovės teigimu, dabar kaip niekada anksčiau yra patogu elektromobilį įkrauti – įkrovimo stotelių infrastruktūra šalyje auga sparčiai ir dar šį mėnesį bendrovė atidarys naujas įkrovimo stoteles įvairiuose Lietuvos miestuose.

Plečia elektromobilių įkrovimo stotelių tinklą Lietuvoje

Rugsėjo mėnesį bendrovė „Elektrum Lietuva“ suteiks galimybę elektromobilių vairuotojams transporto priemonę įkrauti net 28 naujose prieigose.

„Mūsų tikslas – kuo sklandesnė elektromobilių vairuotojų patirtis. Todėl šį mėnesį pradėsiančios veikti naujos įkrovimo stotelės svariai prisidės prie bendros elektromobilių infrastruktūros plėtros visoje šalyje ir taip vairuoti elektromobilį Lietuvoje taps dar paprasčiau“, – sako bendrovės atstovė.

Naujosios „Elektrum Lietuva“ įkrovimo stotelės veiks šiuose šalies miestuose:

  • Kelyje A1 Klaipėda-Kaunas Kryžkalnyje (šalia restorano „Pas medžiotoją“ – dvi 300 KW ir viena 150 kW galingumo įkrovimo stotelės, kur vienu metu bus galima įkrauti net 6 elektromobilius);
  • Kaune (šalia IKI parduotuvės Ateities pl. 4A –100 kW galingumo įkrovimo stotelė);
  • Druskininkuose (šalia restorano „Etno dvaras“ – dvi 100 kW įkrovimo stotelės);
  • Zarasuose (prie Zarasų miesto savivaldybės – lėto įkrovimo stotelę pakeis 100 kW greito įkrovimo stotelė;
  • Vilniuje (Tiškevičiaus g. 24, šalia „Circle K“ degalinės dvi 150 kW įkrovimo stotelės);
  • Vilniuje (šalia naujojo Kalnėnų prekybos centro – net šešios 60 kW galingumo įkrovimo stotelės).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas