Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavojingas kelio ruožas nuo Karoliniškių iki Salotės ežero: viadukas sutvarkytas, tačiau kelio duobės lauks pavasario

Vilniaus vakarinio aplinkkelio, antrojo etapo statybos darbai artėja prie pabaigos. Atstatytas viadukas nuo Gerbutavičiaus gatvės vėl leis vairuotojams iš Karoliniškių pasiekti Salotės ežerą ir pietinę Pilaitės dalį.
Senasis kelias nuo Karoliniškių link Salotės ežero
Senasis kelias nuo Karoliniškių link Salotės ežero / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kad susisiekimas vyktų saugiai, maždaug dvejus metus nenaudotam keliui reikalingas remontas. Tačiau sostinės savivaldybė sako, kad jis neskirtas intensyviam eksploatavimui ir tvarkomas bus tik pavasarį.

Rekreacinius kelius tvarko vasarą

Kaip 15min.lt komentavo savivaldybės viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Inga Simanonytė, tai yra rekreacinio tipo kelias, kuriame ne sezono metu, t.y. žiemą apskritai nėra jokio srauto. Taip pat ji atkreipė dėmesį, kad jau kitą savaitę atidaromas vakarinis aplinkkelis, todėl esą niekam nešaus į galvą pasukti senuoju keliu per mišką.

Kai ateis vasara ir prasidės naujas sezonas, galbūt kelias bus minimaliai tvarkomas.

„Kai ateis vasara ir prasidės naujas sezonas, galbūt kelias bus minimaliai tvarkomas tam, kad galėtų vykdyti tą funkciją, kurią turėtų. Jokių miškų kirtimų, privažiavimų ar stovėjimo aikštelių įrengimo mes toje vietoje neplanuojame“, – kalbėjo I.Simanonytė.

Gali uždrausti eismą

Įspėjamųjų ženklų pavojingose kelio vietose įrengti savivaldybė nesirengia. Vienintelis galimas sprendimas siekiant užtikrinti saugumą, anot I.Simanonytės, būtų kelio uždarymas. To daryti taip pat neketinama, nes atėjus vasarai vilniečiai negalėtų privažiuoti prie Salotės ežero.

Anot infrastruktūros skyriaus vedėjo Lino Bartusevičiaus, niekada nebuvo planuota platinti šį kelią.

VIDEO: Kelias nuo Karoliniškių link Salotės ežero

„Šis kelias veda ne į Pilaitę, o prie Salotės ežero. Tik visai neseniai buvo pastatyta šio kelio jungtis nuo Salotės ežero iki Pilaitės pr., tačiau ne tam, kad šia atkarpa vyktų intensyvus eismas, o tam, kad gyventojai galėtų patogiau privažiuoti prie ežero“, – dėstė savivaldybės atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas