Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmą kartą Lietuvos motožiedo istorijoje – Moterų klasė

Naują motociklų žiedinių lenktynių sezoną „Liqui Moly Lietuvos motožiedo čempionatas“ pasitinka su staigmena. Sparčiai populiarėjant motociklų sporto varžyboms, jų organizatoriai pirmą kartą Lietuvos motosporto istorijoje patvirtino moterų klasę.
Viena moterų čempionato favoričių - Agnė Augulytė/ CR Moto Nuotr.
Viena naujojo moterų čempionato favoričių - Agnė Augulytė/ CR Moto nuotr.

Čempionatinės moterų klasės taip pat rengiamos kitose dviejose motosporto šakose: motokrose (nuo 2021 m.) ir Cross Country (šiemet).

Varžybas organizuojančio „CR Moto“ klubo atstovas Benas Šimkus sakė: „Matydami vis didėjantį moterų įsitraukimą, įgyvendindami Lietuvos motociklų sporto federacijos (LMSF) ir Tarptautinės motociklų federacijos (FIM) rekomendacijas, nusprendėme, kad reikia skatinti moterų dalyvavimą motosporte. Įkurdami atskirą Moterų klasę sieksime sukurti lygias sąlygas varžytis tarpusavyje. Šios klasės dalyvėms 2022 m. kalendoriuje numatomi trys etapai „Nemuno Žiede“ ir vienas „Bikernieki“ trasoje Latvijoje.“

Nusprendėme, kad reikia skatinti moterų dalyvavimą motosporte

Organizatoriai taip pat skelbia, kad čempionatas bus atviras ir jame galės dalyvauti visos norinčios. Numatoma, kad čempionate dalyvaus penkios moterys iš Lietuvos ir trys iš Latvijos. Tarp favoričių priskiriamos puikų tempą ir tarp vyrų rodančios Greta Paškevičienė ir Agnė Augulytė. Dalyvių sąraše yra ir Latvijos motosporto įžymybė Vineta Sartaputna.

Minėtos sportininkės patikino organizatorius, kad pasidalins savo patirtimi su visomis norinčiomis tobulėti. Garsios sportininkės drąsina kiekvieną galbūt praeityje nedrįsusią varžytis prieš vyrus, šiemet pasinaudoti proga ir žengti į lenktynių trasą. Žinoma, tiesiogiai konkuruojant tik prieš kitas moteris.

Patvirtinus naują klasę taip pat paskelbtas 2022 m. Baltijos ir Lietuvos plento žiedinių lenktynių čempionato kalendorius. Jį sudarys šeši etapai, o varžybos bus rengiamos pradedant Poznanės (Lenkija) „Tor Poznan“ ir baigiant „Bikiernieki“ (Latvija), „Porsche Ring“ (Estija) trasomis bei visiems gerai žinomu „Nemuno žiedu“.

Pirmasis Baltijos ir Lietuvos plento žiedinių lenktynių čempionato etapas vyks gegužės 21-22 dienomis „Porsche Ring“ trasoje Estijoje, Pernu mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas