Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po sunkios ligos mirė pasaulyje išgarsėjęs Kauno automobilių lyginimo meistras

Po sunkios ligos rugsėjo 17-ąją mirė pasaulinio garso automobilių lyginimo meistras Kazimieras Stankevičius (1952-2024 m.).
Temos: 2 Mirtis Netektis

Ramučiuose gyvenęs automobilių meninio lyginimo meistras Kazimieras Stankevičius buvo garsus pasaulyje. 2020 m. Orlande (JAV) vykusioje Tarptautinėje automobilių meninio lyginimo parodoje „Mobile Tech Expo“ jis paskelbtas Metų žmogumi, o už unikalių įrankių gamybą lietuviui išimties tvarka įteiktas specialus sertifikatas, tradiciškai teikiamas tik JAV ir Kanados piliečiams.

K.Stankevičius yra įkūręs „Stanliner“ įmonę, apie kurią sklinda legendos visame pasaulyje. Meistras tiesino automobilių kėbulus subtiliai ir meniškai, nepažeisdamas originalaus dažų sluoksnio.

Į Ramučius atvykdavo mokiniai iš Japonijos, Kanados, Australijos, Vokietijos, Naujosios Zelandijos, Rusijos, Pietų Afrikos Respublikos. Čia įkurtame mokymų centre atlikę praktiką ir išlaikę egzaminus, jie gaudavo sertifikatą, patvirtinantį, kad yra aukščiausios klasės specialistai.

Visame pasaulyje labai vertinami ir K.Stankevičiaus sukurti įrankiai. Tokių įrankių auksarankis iš Ramučių yra sukūręs daugiau kaip pusantro šimto. Juos meistras kūrė net sunkiai sirgdamas.

2018 metais JAV jam buvo įteiktas apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus („Lifetime Achievement Award“). Šis prizas yra laikomas aukščiausiu profesinės veiklos įvertinimu pasaulyje.

„Šįryt atskriejo netikėta žinia apie Ramučiuose veikiančios automobilių meninio lyginimo įmonės „Stanliner“ įkūrėjo Kazimiero Stankevičius Kaz mirtį.

Šio žmogaus gyvenimas buvo tarsi kometos blyksnis. Jautrios prigimties ir neįtikėtino kruopštumo Kazimieras savo veiklą pradėjo dar sovietmečiu, vėliau įkūrė įmonę „Stanliner“, apie kurią pasklido legendos visame pasaulyje“, – rašoma Kauno rajono mero Valerijaus Makūno užuojautoje.

„Kazimieras buvo ne tik unikalus Meistras, bet ir Žmogus, palikęs gilų pėdsaką bendruomenėje. 2019 metais už nuopelnus apdovanotas Kauno rajono savivaldybės Garbės ženklu.

Dėl netekties nuoširdžiai užjaučiu Kazimiero Stankevičiaus šeimą, gausius mokinius ir visus, kurie pažinojo šią unikalią asmenybę“, – rašo Kauno rajono meras.

Kur galima atsisveikinti?

Atsisveikinimas vyks laidojimo namuose „Rimtis“, (Kaunas, A.Juozapavičiaus pr. 1, „Rimties“ salėje“):

*rugsėjo 18 d. nuo 16 val. iki 21 val.

*rugsėjo 19 d. nuo 10 val. iki 14 val.

Išlydime ketvirtadienį 14 val. į Karmėlavos kapines.

Šv. mišios bus aukojamos rugsėjo 19 d. 9 val. Panemunės bažnyčioje.

Artimieji prašo pagerbti velionio atminimą vienu gėlės žiedu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas