Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Politikai Alytaus miesto centre planuoja mokamą automobilių parkavimą

Paviešintas dokumentas, pagal kurį matyti, kad net karantinuotos Rotušės kabinetuose svarstoma galimybė apmokestinti visas automobilių parkavimo vietas Alytaus miesto centre.
Alytus po padangų perdirbimo gamyklos gaisro
Alytaus centras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Gali būti, kad Dzūkijos sostinės politikai dėl to balsuos gegužės mėnesio posėdyje, aišku, jeigu toks vyks. Teigiamu atveju, pirmieji parkavimo automatai pradėtų veikti jau kitąmet, o jų priežiūra galėtų būtų patikėta privačiam verslui.

Politikai nuotoliniuose komitetuose ėmė svarstyti galimybę apmokestinti parkavimą. Į sąrašą įtraukta 17 objektų. Aplinkos ir plėtros komitete dirbantis Andrius Jučas sako, kad darbo metu į savivaldybę atvykstantys interesantai neranda vietos automobiliui, esą apmokestinus problema būtų išspręsta.

Centrinėje miesto dalyje vietų yra beveik pusei tūkstančio automobilių: dvi aikštelės prie knygyno (72) buvusios autobusų stoties teritorijoje, Alyvų takas prie Senamiesčio skvero (20), Bažnyčios g. prie Senamiesčio skvero (17 vietų), S. Dariaus ir S. Girėno g. 2A (28), 4A (28), šios gatvės dalis link Laisvės angelo (48), Jotvingių g. 18 ir 30 vietų, aikštelė prie prie PC „Nemunas” (50), prie Savanorių g. (25), prie „Sodros” (30), Rotušės a. prie „Dainavos“ kino (38), Ugniagesių g. (20).

Nusipirkti ir įrengti parkavimo automatus atsieitų 163,2 tūkst. Eur. Jeigu aparatai bus pastatyti, kasmetei jų priežiūrai, aptarnavimui ir apskaitininkams prireiktų apie 65 tūkst. eurų.

Anot A.Jučo, dar neaišku, kam bus patikėta parkomatų priežiūra, bet per metus planuojama surinkti per 130 tūkst. eurų.

Paskaičiuota, kad viena valanda automobilio miesto centre parkavimas kainuotų trisdešimt centų.

Ar bus apmokestinta visa miesto centrinė dalis, politikai dar diskutuoja. Vienas iš variantų – įvesti mokestį tik parkuojant aikštelėje prie miesto savivaldybės, čia įrengiant pakeliamą užtvarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas