Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Popierinių bilietų neparduos: Vilniaus viešajame transporte bus galima atsiskaityti kortele arba telefonu

Sostinės viešajame transporte netrukus bus galima atsiskaityti ir bekontaktėmis banko kortelėmis.
JUDU kortelė
JUDU kortelė / JUDU nuotr.

Sostinėje autobusų ir troleibusų bilietus keleiviai jau šių metų rugsėjį galės įsigyti bekontakčiais atsiskaitymo būdais – bankine kortele ar išmaniais įrenginiais. Šiuo metu diegiama bekontakčių atsiskaitymo sistema užtikrins greitesnį ir sklandesnį vienkartinių kelionės bilietų viešuoju transportu įsigijimą ir aktyvavimą.

Bekontakčiu būdu – bankine kortele ar išmaniuoju įrenginiu palietus validatoriaus ekraną, keleiviai įsigys ir aktyvuos vienkartinį kelionės bilietą. „Toks viešojo transporto bilieto įsigijimo būdas yra patogesnis ir paprastesnis tiek vilniečiams, tiek miesto svečiams. Bekontaktis atsiskaitymas leis operatyviai susimokėti už keliones mieste – nuo šiol nebereikės skaičiuoti monetų piniginėje ar laukti grąžos iš vairuotojo“, – teigia Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas.

Atsiradus galimybei keleiviams įsigyti vienkartinį bilietą bekontakčiu būdu, popierinių kelionės bilietų vairuotojai nebeparduos. „Bekontaktis bilietų įsigijimas važiuojančiame autobuse ar troleibuse mažins kelionės trukmę ir didins kelionių saugumą – vairuotojo dėmesys bus skiriamas vairavimui, stotelėje negaištamas laikas parduoti bilietus. Inovatyvus atsiskaitymo sprendimas pagerins ir keliaujančių patirtį. Planuojama, kad kas penktas keleivis rinksis šį bekontaktį būdą bilietui įsigyti”, – teigia Loreta Levulytė-Staškevičienė, JUDU l.e.p. direktorė. 2023 metais popierinius bilietus iš vairuotojų pirko kiek daugiau nei 5% viešojo transporto keleivių.

JUDU nuotr./Loreta Levulytė-Staškevičienė
JUDU nuotr./Loreta Levulytė-Staškevičienė

Popierinių bilietų prekybos iš vairuotojų viešajame transporte stabdymas nuo 2024 metų rugsėjo 1 d. patvirtintas Vilniaus miesto tarybos sprendimu. Anksčiau įsigytais popieriniais vienkartiniais bilietais keleiviai galės naudotis ir po rugsėjo 1 d. aktyvuodami autobuse ar troleibuse jiems įprastu būdu.

Popierinius bilietus, kuriuos šiuo metu parduoda vairuotojai, pakeis mažesnės kainos 60 minučių bilietas, nupirktas bekontakčiu būdu (kaina – 0,90 Eur).

Apie JUDU

JUDU atsakinga už viešojo transporto paslaugų organizavimą, automobilių stovėjimo infrastruktūrą mieste ir darnių keliavimo būdų skatinimą. Viešojo transporto paslaugomis 2023-aisiais kasdien naudojosi daugiau kaip 193,5 tūkst. keleivių, kurie keliones troleibusu ar autobusu įvertino 8,65 balais iš 10, tai – aukščiausias įvertinimas nuo 2015-ųjų. Įmonė taip pat užtikrina sklandų miesto eismo organizavimą ir kartu su Vilniaus miesto savivaldybe diegia inovatyvius sprendimus, kuriančius vaikštomą miestą Vilnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas