Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje pradėta naujosios „Nissan Micra“ gamyba

Naujosios „Nissan Micra“ gamyba prasidėjo ir pirmieji automobiliai prieš kelias dienas jau pradėjo riedėti nuo surinkimo linijų. „Nissan“ atstovybes ir klientus didžiausiose Europos rinkose automobiliai pasieks vasario mėnesio viduryje, o vėlyvą pavasarį pasieks ir Lietuvą.

Pirmą kartą Europoje išleista 1983 m. „Micra“ yra vienas iš populiariausių modelių, o visame pasaulyje parduota jau daugiau nei septyni milijonai šių automobilių. Ši, visiškai nauja laida – penktoji karta – žymi ,,Nissan“ sugrįžimą į mažų hečbekų rinką Europoje.

Naujoji „Nissan Micra“ gaminama Prancūzijoje esančioje „Flins“ gamykloje, kurią valdo „Nissan“ aljanso partnerė „Renault“. Naujoji „Micra“ yra pirmasis „Nissan“ lengvasis automobilis, kuris bus pagamintas „Renault“ gamykloje Europoje ir po septynerių metų pertraukos naujosios „Micra“ gamyba grįžo į Europą, t. y. arčiau jos klientų. Ji gaminama naudojant modifikuotą „Nissan“ V-platformą.

Europos kompaktiškų automobilių segmentą pakėlėme į naują lygį, sutelkdami dėmesį į tai, ko klientai nori šiandien ir ko tikisi rytoj

„Flins“ gamykla yra įsikūrusi į vakarus nuo Paryžiaus. Tai gamykla, turinti didelę Europos rinkai skirtų hečbekų gamybos patirtį. 1952 m. atidaryta 237 hektarų ploto gamykla yra seniausia „Renault Group“ automobilių gamykla. Joje šiuo metu gaminami „Renault Clio“ ir „Renault Zoe“ modeliai.

Paulas Willcoxas, „Nissan Europe“ vadovas, komentuoja: „Naujosios „Micra“ gamybos pradžia yra akimirka, kurią reikia švęsti, ji įkūnija „Renault“ ir „Nissan“ aljanso bendradarbiavimo dvasią.“

Jis taip pat pridūrė: „Europos kompaktiškų automobilių segmentą pakėlėme į naują lygį, sutelkdami dėmesį į tai, ko klientai nori šiandien ir ko tikisi rytoj. Naujoji „Nissan Micra“ yra išskirtinis automobilis, atpažįstamas dėl ekspresyvaus dizaino, kokybiško salono ir užtikrinto vairavimo.“

Naujoji „Micra“ yra ilgesnė, platesnė ir žemesnė nei ankstesnės kartos modeliai.

„Nissan“ nuotr./„Nissan Micra“
„Nissan“ nuotr./„Nissan Micra“

Naujoji „Nissan Micra“ turi daugybę funkcijų, kurios yra naujos ne tik pačiai „Micra“, bet ir visam segmentui. Viena jų yra išmanioji atsitiktinio išvažiavimo iš eismo juostos saugos sistema, padedanti grąžinanti „Micra“ atgal į eismo juostą, kai tik to prireikia.

„BOSE Personal“ garso sistema taip pat unikali – jos garsiakalbiai įmontuoti į vairuotojo galvos atramą, kad garsas būtų girdimas iš visų pusių. Naujoji „Micra“ siūloma su plačiomis suasmeninimo galimybėmis, išorei ir salonui keisti naudojami aukščiausios klasės įvairiausių stilių ir šiuolaikiškų spalvų komponentai.

Ją taip pat yra malonu ir vairuoti, užtikrintos geros dinaminės charakteristikos, vairavimo džiaugsmas ir saugumo jausmas, pagrįsti patikimu ir nuspėjamu valdymu. Galimi trys variklio variantai – du benzininiai ir vienas dyzelinis.

VIDEO: Naujoji „Nissan Micra“ konstruojama „Renault“ gamykloje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito