Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pretendentas tapti „Lietuvos metų automobiliu 2023 m.: „Mazda CX-60“

Konkurse „Lietuvos metų automobilis 2023 m.“ dalyvauja 27 pretendentai. Abėcėlės tvarka pristatome visus automobilius, kovojančius dėl nugalėtojo karūnos. Savo balsą „Tautos automobilio“ nominacijoje skirkite apklausoje po tekstu.
Visureigis „Mazda CX-60“
Visureigis „Mazda CX-60“ / Mazda nuotr.

Visa informacija apie automobilius, komisiją, renginius

Savo balsą už TAUTOS AUTOMOBILĮ skirkite čia.

„Mazda CX-60“ - miesto visureigis, gamintojų teigimu pretenduojantis į prabangą. Naujasis SUV modelis į gatves išriedėjo su pirmąja Japonijos gamintojos Europoje pristatyta iš tinklo įkraunama hibridine jėgos sistema.

Visureigis pristatomas ne tik su debiutuojančia jėgos pavaros technologija, bet ir novatoriška „Mazda“ vairuotojo personalizavimo sistema. Ji atpažins vairuotojo sėdynėje sėdintį asmenį ir automatiškai pritaikys aplinką pagal jo kūno sudėjimą bei asmeninius pageidavimus. Šie nustatymai apima sėdynės ir vairo padėtį, veidrodėlių ir projekcinio ekrano aukštį bei posvyrio kampą ar net garso ir klimato kontrolės parinktis.

Galingiausias „Mazda“ modelis

Naujojo CX-60 konstrukcijos skiriamieji bruožai – priekyje montuojamas variklis ir galiniai arba visi varomieji ratai. Automobilis yra 4 745 mm ilgio, 1 890 mm pločio, 1 680 mm aukščio, o ratų bazės ilgis siekia 2 870 mm.

Pečiams tenkančios erdvės plotis siekia 1 504 mm ties priekinėmis (44 mm daugiau nei CX-5 modelyje) ir 1 441 mm ties galinėmis sėdynėmis (50 mm daugiau nei CX-5 modelyje). Bagažinės erdvė yra 570 litrų, o, nulenkus galines sėdynes, ji padidėja iki 1 148 litrų. Jeigu nulenkę sėdynes nuspręstumėte bagažo erdvę užpildyti iki lubų, ji išaugtų iki 1 726 litrų.

Europos rinkai pirmą kartą pristatomas iš tinklo įkraunamas „Mazda CX-60 PHEV“ hibridas turi galingą „Skyactiv-G“ 2,5 litro darbinio tūrio keturių cilindrų tiesioginio įpurškimo benzininį variklį, suderintą su 100 kW galios elektros jėgaine ir 355 voltų 17,8 kWh talpos baterija.

Toks derinys leidžia pasiekti 327 AG (241 kW) bendrą sistemos galią, o jos sukimo momentas – 500 Nm. Šie skaičiai rodo, jog CX-60 yra galingiausias kada nors „Mazda“ pagamintas viešiesiems keliams skirtas automobilis. Nuo 0 iki 100 km/val. jis gali pagreitėti vos per 5,8 sek., o didžiausias jo greitis elektroniškai apribotas iki 200 km/val.

WTLP testų duomenimis, važiuojant mišriu režimu, šio hibrido degalų sąnaudos yra tik 1,5–1,6 litro 100 km atstumui, o CO₂ emisija – 33–37 g/km, priklausomai nuo pasirinktų ratlankių dydžio. Vien elektros režimu naujuoju „CX-60 PHEV“ hibridu galima nuriedėti 60 km ir pasiekti 100 km/val. greitį. Naudojant 220–240 V kintamosios srovės buitinius įkrovimo taškus, visiškai išsekusiai baterijai įkrauti prireiks iki keturių valandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?