Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 20 /10:23

Prognozės išsipildė: sniegu nuklotose Vilniaus gatvėse – sunkumai vairuotojams

Sinoptikų prognozės, kad ketvirtadienį Vilnių vėl apgaubs sniegas, išsipildė. Pirmiausia stichijos galią pajuto vairuotojai. Pranešama apie techninius eismo įvykius, į įkalnes pakilti nesugebančius vilkikus. Dėl šių priežasčių kai kur pradėjo formuotis spūstys, nuo grafikų atsilieka viešasis transportas.
Dėl iškritusio sniego pablogėjusios eismo sąlygos Vilniuje
Dėl iškritusio sniego pablogėjusios eismo sąlygos Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Žiema priminė apie save

Vilniaus vairuotojai ketvirtadienio rytą įvairiose „Facebook“ grupėse vienas po kito skelbė apie kai kuriose sostinės vietose dėl slidžios kelio dangos sutrikusį eismą.

Pasak jų, slidi kelio danga sukėlė nemažai sunkumų sunkiasvoriam transportui – vilkikams ir autobusams. Kai kurie iš jų tiesiog negali pakilti į įkalnes, formuojasi spūstys.

Skelbiama, kad sudėtingiausia situacija dėl sustojusio ir pajudėti negalinčio transporto yra Ozo gatvėje ir ties vadinamuoju Vilkpėdės kalnu.

Apie tai, kad eismo sąlygos gali būti sudėtingos, „Grinda“ pranešė dar išvakarėse, jos barstytuvai jau nuo nakties gatvėse pluša visu pajėgumu.

Viešojo transporto sutrikimai

Vilniaus savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovas Aleksej Apanovič teigė, kad dėl sudėtingų eismo sąlygų sunkumų kyla ne tik lengvųjų automobilių ir sunkvežimių vairuotojams.

Dėl sulėtėjusio eismo, spūsčių ir techninių eismo įvykių kai kuriuose maršrutuose nuo grafiko atsilieka ir viešasis transportas.

„Pradėjus snigti Vilniaus mieste buvo apsunkintas eismas. Vietose, kur vyksta intensyvesnis eismas, po barstymo situacija jau gerėja. Tačiau nebuvo apsieita be eismo įvykių. Nuo 6 iki 10 valandos ryto buvo užfiksuoti 29 eismo įvykiai, kurie turėjo įtakos sklandžiam eismui.

Kalbant apie kelių būklę, tai šiuo metu pagrindinės miesto gatvės yra pabarstytos, eismo sąlygos patenkinamos. Tolimesniuose mikrorajonuose, kur eismas mažiau intensyvus, slidžių kelio ruožų dar yra. Vairuotojų prašome atidumo. Pasirinkite saugų greitį.

Viešasis transportas, kai buvo sudėtingesnės sąlygos, vėlavimai buvo fiksuojami iki 30 min. Šiuo metu jie yra sumažėję iki 10–15 min. Labiau nutolusiose vietovėse vėlavimas dar yra iki pusvalandžio“, – teigė pašnekovas.

Situacija sudėtinga ir kituose regionuose

Lietuvos automobilių kelių direkcija pranešė, kad dėl snygio ketvirtadienio rytą eismo sąlygos sudėtingos ir kituose Lietuvos keliuose.

Sudėtingiausios eismo sąlygos dėl snygio rytinėje šalies dalyje bei Vilniaus, Trakų, Pakruojo ir Akmenės rajonuose. Čia valstybinės reikšmės kelių ruožai padengti pažliugusio arba šlapio sniego sluoksniu, vietomis susiformavęs plikledis.

Raseinių, Molėtų ir Trakų rajonuose puraus sniego sluoksnis vietomis siekia iki 10 cm. Vakariniuose šalies rajonuose eismo sąlygas sunkina šlapdriba.

Likusioje šalies dalyje pagrindiniai keliai daug kur šlapi, vietomis su pažliugusio ar prispausto sniego provėžomis. „Kelių priežiūra“ slidžius ir apsnigtus kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašo atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai didžiojoje šalies dalyje išlieka provėžoti, aplediję, slidūs, daug kur padengti puraus, pažliugusio ar prispausto sniego sluoksniu.

Pranešama, jog Vidurio Lietuvoje rytas be žymesnių kritulių, vakariniuose rajonuose šlapdriba, o likusioje šalies dalyje sninga. Aukščiausia oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas