Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūnas Čapkauskas į senovinių automobilių parodą Biržuose atvyko „EVO“ dalimis papildytu „zaziuku“

Biržų miesto šventėje šiemet ir vėl buvo galima išvysti senovinės technikos paradą. Renginyje apsilankė ne tik ilgamečiai šių parodų dalyviai, svečiai iš Latvijos, bet ir Lietuvos ralio čempionas Ramūnas Čapkauskas su sūnumi Titu. Tiesa, jis į Biržus atkeliavo ne sportiniu bolidu, o senu „zaziuku“.

„Turime labai įdomų automobiliuką, kurį kartu su sūnumi restauravome. Visas procesas truko trejus metus, nors automobilis pas mane stovi net aštuonerius.

Visas procesas truko trejus metus.

Sunku atsakyti, kodėl aš čia. Galbūt dėl to, kad tai labiausiai patinka mano sūnui. Antras dalykas – restauravus automobilį jį norėjosi parodyti ir kitiems“, – tvirtino R.Čapkauskas.

„Zaziuką“ restauravęs Lietuvos ralio čempionas patikino, kad automobilis atkurtas ne tik išoriškai.

Visi jo agregatai perrinkti, pakeisti naujais, o kai kas atkeliavo ir iš „Mitsubishi Lancer EVO“. Iš sportinio automobilio į „ZAZ“ buvo įkomponuotas tepalinis radiatorius, kad sena technika kelyje nekaistų, kas pasitaikydavo anksčiau. Taip pat ištaisytas gamintojų paliktas aerodinaminių savybių brokas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

„Variklis, pavarų dėžė, važiuoklė, stabdžiai. Viskas sudėta nauja. Aišku, mums buvo išbandymas atvažiuoti sava eiga iš Kauno į Biržus.

„ZAZ“ valdymas labai juokingas, bet jis tuo ir žavi.

„ZAZ“ valdymas labai juokingas, bet jis tuo ir žavi. Aš važiavęs su greičiausiais automobiliais Lietuvoje, tad galėčiau teigti, kad įsigilinus į „ZAZ“, jis yra visai įdomus automobilis“, – sakė ralio čempionas.


Prie „ZAZ“ paruošimo parodai prisidėjo ir R.Čapkausko sūnus Titas. Dvylikametis teigė, kad jį, kaip ir tėvą, taip pat vilioja technika.

„Man pačiam įdomu sena technika. Žinoma, domiuosi ir raliu, tėčio varžybomis. Padėjau restauruoti šį automobilį. Kartu su seneliu restauravome kėbulą, su tėčiu ieškojome dalių“, – pasakojo Titas Čapkauskas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Biržų miesto širdyje išsirikiavę dalyviai miestelėnams ir svečiams pristatė savo techniką. Dideliame dalyvių parke buvo galima rasti gausybę senos rusiškos technikos – nuo „ZAZ“ iki „Volga“.

Renginyje taip pat pasirodė ir artimiausi kaimynai – svečiai iš Latvijos, kurie žiūrovams pristatė savo restauruotus kūrinius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Senovinių automobilių restauratoriai  į Biržus atvyko ne tik sovietmetį menančiais automobiliais, bet ir gigantiškais Jungtinių Amerikos Valstijų automobilių gamintojų kūriniais. Žiūrovų dėmesį čia traukė „Cadillac“, „Buick“ ir kiti modeliai.

Vienas seniausių eksponatų – 1908-aisiais metais pagamintas automobilis dar mediniais ratlankiais. Jis Biržus taip pat pasiekė sava eiga.

Greta jo buvo galima rasti ir senovinių motociklų, kuriuos noriai apžiūrinėjo dviračių transporto priemonių gerbėjai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Dvi valandas praleidę Biržuose senovinių automobilių parado dalyviai pasuko į Butautų dvarą. Čia buvo įrengtas kempingas.

Biržų miesto šventė šia paroda dar nesibaigė. Renginiai tęsis dar visą sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento