Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Range Rover Sport“ – greičiausias gamyklinis automobilis dykumoje

„Jaguar-Land Rover“ koncerno rinkodaros skyriaus darbuotojai puikiai žino, kaip pasidaryti gerą reklamą. Paprasčiausiai, pasiekiant naujus rekordus.
„Range Rover Sport“ dykumoje
„Range Rover Sport“ dykumoje / „Land Rover“ nuotr.

Pirmojoje šių metų pusėje britai didžiavosi, sukūrę greičiausią visureigį istorijoje, tačiau mašinos greitį jie matavo iššūkių pilnoje „Pikes Peak“ pakilimo į kalną trasoje. Žinoma, ne kiekvienas gamintojas sutiks su tokiu faktu (kad „Range Rover Sport“ yra greičiausias visureigis), tačiau iš bandytų toje trasoje jis buvo tikrai greičiausias.

Šįkart veiksmas persikėlė į „Trečiojo ketvirčio“ (Rub el Halio) dykumą Arabijos pusiasalyje. Tai – antroji pagal dydį smėlio dykuma pasaulyje, kurios ilgis iš vakarų į rytus siekia net 1200 km, o plotis – apie 500 km.

„Land Rover“ nuotr./Greičio ruožo schema
„Land Rover“ nuotr./Greičio ruožo schema

„Range Rover Sport“ automobiliu 849 km ilgio greičio ruožą įveikė per 10 valandų ir 22 minutes. „Land Rover“ teigia, kad jos kitas automobilis dykumoje nėra išvystęs tokio didelio vidutinio greičio – 81,87 km/val.

Teigiama, kad rekordas užfiksuotas su baziniu „Range Rover Sport“, turinčiu galingiausią gamoje 5,0 litrų variklį su mechaniniu kompresoriumi. 510 AG į nekibų smėlį buvo perduodama per standartines padangas. Todėl reikia pripažinti, iššūkis tikrai nėra menkas.

Automobilį vairavo 47 metų amžiaus ispanas, bekelės ralių veteranas, Moi Torrallardona, jau dešimt kartų dalyvavęs ir prestižiniame Dakaro ralyje ir kartą užėmęs aukštą, 6-ąją poziciją.

Lenktynininkas tikina, kad tokiame greičio ruože labai daug reiškia patirtis. „Svarbiausia yra tinkamai įveikti kopas – žinoti, kada tiksliai nuspausti akceleratorių, kada stabdyti“, – teigė jis.

VIDEO: „Range Rover Sport“ beveik 850 km dykumoje įveikė per 10 val. 22 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas