Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 14

Renkamės 10 metų senumo „Audi“, BMW arba „Mercedes-Benz“: kuris yra geriausias?

Pirkdami prestižinės klasės automobilį neišvengiamai susiduriame su trimis vokiškomis markėmis – „Audi“, BMW ir „Mercedes-Benz“. Kuri iš šių prestižinių markių suteikia geriausią kainos ir kokybės santykį, kurie modeliai patys patikimiausi, kurių varikliais galima labiausiai pasitikėti?
Dideli visureigiai
Dideli visureigiai / Autoasas.lt nuotr.

Pabandykime atsakyti į šiuos klausimus remdamiesi Lietuvos vairuotojų patirtimi ir palyginkime šių trijų markių tos pačios klasės automobilius.

Į šią kompaniją įtraukime ir „Lexus“ markės automobilius, kadangi jie visais atžvilgiais yra labai artimi vokiškai trijulei.

Remsimės ne apklausomis, o šių automobilių savininkų vertinimais, kuriuos galite rasti atsiliepimų svetainėje Autoasas.lt. Kadangi Lietuvoje įregistruojamų automobilių amžiaus vidurkis yra 9-10 metų, o savininką pakeitusių naudotų automobilių vidutinis amžius yra 14 metų, tai paimsime panašaus senumo automobilius.

Palyginkime analogiškus šių keturių markių modelius, pažiūrėkime kaip atrodo kiekvieno modelio vertinimas palyginti su visais jo konkurentais t.y. su visais panašių metų tos pačios klasės prestižiniais automobiliais. Prestižiniame sektoriuje tokių konkurentinių automobilių paprastai yra apie 10-15 automobilių. Vertinimai yra pateikti penkių balų sistemoje pagal šiuos kriterijus:

– Patikimumas
– Variklio vertinimas
– Interjero kokybė
– Valdymo savybės.

Kompaktiniai automobiliai

  • Audi A3, (8P) 2003 – 2012 Viso įvertinimų: 19,
  • BMW 1 klasė, (E87) 2004 – 2012 Viso įvertinimų: 12,
  • „Mercedes-Benz A klasė“, (W169) 2004 – 2012 Viso įvertinimų: 3.

Visų šių trijų automobilių patikimumas vertinamas labai panašiai – geriausiai 4,3 balo savininkai įvertino „Mercedes“ automobilį, „Audi“ – lygiai 4 balais, o BMW – 3,9 balo. „Audi“ ir BMW įvertinimai yra kiek žemiau šios klasės vidurkio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas