Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai žada sukurti naują automobilių markę „Evolute“: kodėl nuotraukoje kiniškas automobilis?

Rusijos žiniasklaida įvairiais būdais ramina vairuotojus. Rašo, kad ir be vakarietiškų priedų paprasta variklio alyva tiks jų BMW, Audi ir Porsche. Taip pat – kad Rusijos magnatai dabar pirks nebe „Mercedes Maybach“, o rusišką „Aurus“ (iš kurio pasaulis jau seniai šaiposi dėl prastos kokybės).
„SERES“
Gamintojo nuotr. / „SERES“ nuotr

O naujausia „žinia“, kad 2022 m. pagaminti LADA bus geidžiamiausi rinkoje, nes juose nebus mikrolustų ir „sudėtingų vakarietiškų“ technologijų.

Kitas ironišką šypseną keliantis „pažadas“ – Rusijos automobilių pramonė dabar pakilime, tad gamins naujus modelius, kuriuos rusai šluos kaip bandeles. Pasidomėjome, o kokie tie naujieji modeliai?

Yla iš maišo išlindo greitai.

„Lipecko srityje yra industrinis parkas Roždestvo. Jame – dar nesena gamykla Motorinvest. 2014 m. čia nuo konvejerio nuriedėjo pirmieji kiniški rėminiai visureigiai Great Wall Hover H3. O 2016 m. konvejeris perdarytas taip, kad ant jo rusai galėtų surinkinėti kiniškus krosoverius Changan. Bet po trijų metų gamyba nutrūko, gamykla buvo užkonservuota (priežasčių Avtovzgliad nenurodo – red. past.). Tačiau dabar, kai Rusija liko be vakarietiškų technologijų, šioje gamykloje bus gaminami visiškai nauji automobiliai“, – rašo minėtas Rusijos naujienų portalas bei „Avtoreviu“.

Jis netgi skelbia, kad ši gamykla „Motorinvest“ sulauks mokestinių lengvatų, kad galėtų stabiliai gaminti naujus elektromobilius! Ar galite tuo patikėti – po visų patirtų „gėdų“ (tarkime, su limuzinu Aurus), Rusija staiga sukūrė savo „Teslą“?

„Avtovzgliad“ skelbia, kad, investavęs į naują liniją 13 mlrd. rublių, gamintojas čia surinks elektromobilius iš atskirų modulių, taip pat suvirins kėbulus ir juos nudažys. Kasmet pagamins po 20 000 elektromobilių „Evolute“.

Tiesa, patikslina keistą dalyką – šiuo nauju prekės ženklu gali būti žymimi skirtingi modeliai. Taigi galima suprasti, kad Rusija gamins net kelių skirtingų modelių rusiškus elektromobilius?

Leidinio euforija šioje vietoje baigiasi, nes aiškėja, kad galimai rusai tiesiog surinks nebrangius kiniškus elektromobilius „Seres“. Juos puikiai pažįsta Lietuvos vartotojai – jau keletą metų turime atstovybę. Šiuo automobilius gamina Kinijos koncertas „Sokon Industry Group“ ir su Rusija jie tikrai neturi nieko bendro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai