Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos turistų, susiruošusių automobiliu į Krymą, laukia tikras pragaras

Krymas niekad nebuvo pigi ir moderni, lyginant su Turkija ar V.Europos šalimis, poilsio zona. Tačiau ne tik dėlto, Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, šis okupuotas kraštas rusams didelio džiaugsmo nesuteiks.
Tilto į Krymą statybos
Tilto į Krymą statybos / „Scanpix“/„Sputnik“ nuotr.
Temos: 2 Krymas Automobilis

Rusijos portalas „Avtovzgliad“ svarsto, kas šią vasarą laukia Krymo. Po 2014 m. Krymo atplėšimo nuo Ukrainos, rusams dar labiau plūstelėjus į šį regioną, prie keltų susiformuodavo milžiniškos eilės. Ilgas laukimas dažnai pasibaigdavo muštynėmis, nes dalis keleivių bandydavo pralįsti be eilės.

TAIP PAT SKAITYKITE: Atostogos Kryme: eilėse prie išvažiavimo mušasi rusai

Netrukus V.Putinas, demonstruodamas savo „galią“, metė kalnus rublių (atitikmuo – 6 mlrd. Eur) ir 2018 m. atidarė tiltą, jungiantį Kerčės pusiasalį Kryme ir Tumano pusiasalį Rusijoje. Vasaros sezono metu per tiltą pervažiuoja apie 30 000 automobilių.

Tačiau, Rusijos gyventojams praradus galimybes išvykti poilsio į geriausius Europos kurortus, kaip prognozonuoja „Avtovzgliad“, Krymo laukia visiškas chaosas. Tiltas neišgelbės, nes dėl karo neveikia aplinkiniai oro uostai: Simferopolio, Anapos, Krasnodaro ir t.t. Todėl neaišku, kaip laukiami 4,5 mln. turistų pasieks Krymą. Būtent transportas šiais metais bus didžiausia problema okupuotame Kryme, rašo leidinys. Tiesa, į Krymą veža traukiniai, bet jų maršrutų skaičius žymiai nedidės, o vagonai ne guminiai.

Tačiau leidinys čia pat priduria, kad, ko gero, eiliniai rusai bandys pasiekti jūrą savo automobiliais bet kokia kaina. O kainą didins ir kelių policija, pasiruošusi automobilininkų antplūdžiui. Pareigūnai baus už greičio viršijimą ir už ne vietoje pastatytus automobilius – jų oficialios aikštelės niekaip nesutalpins, problema užprogramuota.

Apskritai, kaip pastebi portalas, Krymo infrastruktūra nėra pasirengusi vasaros sezonui: nei viešbučiai, nei restoranai. Ir, nors aptarnavimas nė kiek nepagerėjo nuo 2014 m., kainos pakilo 2-3 kartus.

Netgi RF prezidento padėjėjas Igoris Levitinas pripažįsta, kad didžiulės spūstys formuosis važiuojant abiem kryptimis – į Krymą ir iš jo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento