Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 10 /14:10

Savaitgalį per Lietuvą keliavo „bjaurieji ančiukai“, ant stogų vežę karstus ir raketas

Savaitgalį per Lietuvą keliavo egzotiškų automobilių su Nyderlandų registracijos numeriais vilkstinės. Čia finišavo lenktynės „The Carbage Run“. Šie automobiliai – ypatingi, egzotiški, atitinkantys specifinius „senumo“ ir stiliaus reikalavimus. „The Carbage Run“ yra savotiška alternatyva prabangių automobilių paradui „Gumball 3000“. Žodis „carbage“ savo skambesiu primena anglišką žodį „garbage“, reiškiantį „šiukšlės“.
„The Carbage Run“ dalyviai
„The Carbage Run“ dalyviai / Jurgos Dikinienės nuotr.

Kitaip tariant, šiame linksmai egzotiškame ralyje dalyvavo „patobulinti“ groteskiški seni automobiliai, kurių rinkos kaina negali viršyti 500 eurų, o amžius – ne mažiau nei 15 metų.

Vyto Bilinsko nuotr./„The Carbage Run“ dalyviai
Vyto Bilinsko nuotr./„The Carbage Run“ dalyviai

Automobilių stilių olandai apibūdina vienu žodžiu – beprotiškas. Tačiau priduria, kad kiekvienas automobilis turi pasakoti konkrečią istoriją, turėti savo koncepciją.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietus neatbaidė „Gumball 3000“ gerbėjų – į Vilnių grįžo rečiausi pasaulio automobiliai

Vaizdelis buvo tikrai įspūdingas. Automobilių kolonoje dominavo „Volvo“ su Nyderlandų registracijos numeriais, tačiau čia buvo galima rasti pačių įvairiausių gamintojų – nuo „Ford“ iki senų VW, „Audi“, „Chrysler“. Vienas kitas automobilis keliavo pasidabinęs ir Lietuvos vėliava.

Šis „The Carbage Run“ žygis per Baltijos šalis truko penkias dienas. Jis, be jokios abejonės, traukė praeivių ir kitų eismo dalyvių dėmesį. Ir kur netrauks, jei dalis šio ralio automobilių – gerokai parūdiję, papuošti kryžiais, karstais, raketomis, senomis padangomis, egzotiškomis stogo bagažinėmis ir kitokiais simboliais, padedančiais atskleisti vairuotojų išmonę – išsiskirti ne prabanga, o savitu stiliumi.

Jurgos Dikinienės nuotr./„The Carbage Run“ dalyviai
Jurgos Dikinienės nuotr./„The Carbage Run“ dalyviai

Ralio esmė – ne greitis, o gera nuotaika ir sugebėjimas šiais senais kledarais pasiekti paskirties tikslą. Taip pat – nuotaikingi vakarėliai kiekviename iš tarpinių punktų. Todėl kai kurių dalyvių apranga (iš viso keliavo apie 4000 žmonių, susėdę į 1500 automobilių, suskirstytų į 550 komandų) priminė karnavalą.

Vokiška „The Carbage Run“ lenktynių versija startuos rugpjūčio 7 d. Tačiau vokiečiai į Lietuvą neužsuks – iš Dresdeno jie važiuos per Slovėniją, Čekiją, Vengriją, Kroatiją, Slovakiją ir Lenkiją. Šioms lenktynėms galima registruotis jau dabar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas