Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sekmadienį vyks „Retro mugė“: istorinės technikos gerbėjai plečia veiklos ribas

Nuo seno laikytina, jog istorinės technikos gerbėjai, savo veiklą matuoja sezonais. Paprastai tai būna šiltieji metų laikai, kuomet nutirpsta sniegas ir iš gatvių dingsta druskos, taip negailestingai ėdančios senų automobilių metalines dalis.
 „Retro mugė“: istorinės technikos gerbėjai plečia veiklos ribas
„Retro mugė“: istorinės technikos gerbėjai plečia veiklos ribas / Organizatorių nuotr.

Tačiau pastaruoju metu, istorinės technikos gerbėjai neįsitenka į pačių nusistatytą sezoniškumą ir aktyviai plečia veiklos bei pažinties ribas. Akivaizdus to pavyzdys – žiemos metu organizuojama „Retro mugė“. Ji vyks sekmadienį, vasario 26 d. Akademijoje, Kauno rajone. Daugiau informacijos čia.

Retro mugė – tai specializuota, išskirtinai istoriniam transportui bei su tuo susijusioms paslaugoms teikti skirta mugė, kurios metu ne tik vyksta istorinių tr.priemonių dalių pardavimas, tačiau taip pat aktyviai keičiamasi patirtimi, ieškoma naujų kontaktų, o taip pat paslaugų teikėjų, ir nesvarbu ar tai būtų suvirintojai, dažytojai, ar aukščiausios klasės restauratoriai. Visiems istorinių transporto priemonių valdytojams, nesvarbu ar garaže stovi motociklas, ar automobilis reikia tiek dalių, tiek paslaugų.

Pirmą kartą Lietuvos istorijoje 2022 metų žiemą pabandę mugę organizuoti ne sezono metu, mugės organizatorius asociacija „Retromobile“ neketina sustoti ir šiais metais taip pat visus istorinės technikos gerbėjus kviečia į bendrą susitikimą.

Praplečiant elementarių, istorinio transporto, atsarginių dalių paieškos ribas, organizatorius siūlo atkreipti dėmesį ne tik į istorines dalis bei paslaugas, tačiau taip pat siūlo diskutuoti įvairiomis istorinį transportą liečiančiomis temomis.

Mugės metu organizuojama konferencija, kurioje bus pristatomos Lietuvos istorinio transporto aktualijos. Konferencijoje dalyvaus Lietuvos automobilių sporto federacijos atstovai Romualdas Mažuolis, pristatysiantis Lietuvos auto sporto istoriją, o taip pat Vidmantas Pociūnas, istorinės technikos gerbėjams pristatys naujovę – žiedines lenktynes Kačerginės Nemuno žiede su istoriniais automobiliais. Konferencijos metu, istorikas iš Kauno Jonas Palys palies kiek egzotiškesnio istorinio transporto sritį – funikulierius.

Taip pat bus apžvelgtos Lietuvos istorinės technikos tendencijos, istorinės technikos gerbėjų pastangos susigrąžinti rudo formato istorinius numerius.

Konstruktorius, inžinierius bei dalininkas Aidas Dusevičius renginio metu demonstruos iš sykio du savo kūrybos automobilius – „Dūsia“ bei „Black Magic“. Visuomenė turės puikią progą įsitikinti meistro Aido kruopštumu bei atsidavimu savo darbui.

Organizatorius neabejoja, jog žiemos metu vykstanti Retro mugė yra būtent tai, ko trūko Lietuvos istorinės technikos gerbėjams. Šiltasis metų laikotarpis skirtas dalyvavimui renginiuose su transportu, o žiemos – pasirengimas šiam dalyvavimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas