Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 14

Senas geras pigus „Volkswagen“: kodėl „Gol“ – be raidės F?

Didelė šio straipsnio skaitytojų dalis yra vairavę pigų „Volkswagen“. Pigūs „Volkswagen“ automobiliai yra vienas iš tų dalykų, kurie tiesiog pasirodo vairuotojo gyvenime. Lietuvoje tas populiarus pigus „Volkswagen“ dažniausiai būdavo „Golf“, o Brazilijoje – „Gol“.
Pirmos kartos Gol. Pirmieji Gol buvo dviduriai. Pirmasis Gol su keturiomis durelėmis net nenešiojo šio vardo – tai buvo 1983-iųjų Voyage sedanas.
Pirmos kartos „Gol“. Pirmieji „Gol“ buvo dviduriai. Pirmasis „Gol“ su keturiomis durelėmis net nenešiojo šio vardo – tai buvo 1983-iųjų „Voyage“ sedanas.

Brazilijos „Volkswagen“ modeliai yra tarsi kitas pasaulis. Iš tikrųjų, Brazilijoje gaminta nemažai „Volkswagen“ markės automobilių, kurie daugeliui europiečių būtų nepažįstami. Štai 7 įdomūs faktai apie Brazilijos numylėtinį „Volkswagen Gol“.

„Volkswagen Gol“ – „Golf“ keliu?

„Volkswagen Gol“ – tai mažas ekonominės klasės hečbekas, gamintas nuo 1980 iki 2023 metų. Jis buvo sukurtas pakeisti du automobilius – labai pigų ir gana mažą Vabalą, Brazilijoje vadintą „Fusca“, ir „Brasília“ hečbeką.

Tikriausiai jums kyla klausimas – jei Vabalas ir toliau buvo gerai perkamas, kodėl „Volkswagen“ Brazilijoje ėmė kurti naują modelį? Jei jis buvo reikalingas, kodėl jie nepasiėmė kažko iš Europos, o kūrė naują automobilį?

Geltonas taksi vabalas
Geltonas taksi vabalas

Tie senamadiški „Volkswagen“ modeliai su oru aušinamais varikliais gale bėgant laikui tapo problema, nes konkurentai nesnaudė. 1976 metais Brazilijoje pradėtas gaminti „Fiat 147“ buvo rimtas „Fusca“ ir „Brasília“ konkurentas – tai buvo pigus, praktiškas ir šiuolaikiškas automobilis.

Stipriai modifikuotas Fiat 147 Brazilijoje.
Stipriai modifikuotas Fiat 147 Brazilijoje.

Net ir brangesni „Ford Corcel“ ir „Chevrolet Chevette“ tapo bent jau svarstytinomis alternatyvomis „Volkswagen“ pasiūlymams. Variklis gale užima daug vietos, o pati Fusca forma yra pigi gaminti, bet nepraktiška ir nešiuolaikiška (juk pats Hitleris ją palaimino).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas