Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skambučio iš „Regitros“ laukė dvi savaites: „Egzaminą jau būčiau galėjusi laikyti, bet mane tiesiog pamiršo“

Vilnietė Karolina jau spalį tikėjosi laikyti vairavimo egzaminą „Regitroje“, o sėkmės atveju – gauti vairuotojo pažymėjimą. Tačiau šiuos planus sujaukė pandemija. COVID-19 infekcija buvo patvirtinta ne vienam, o net keliems egzaminuotojams Vilniuje, todėl kai kurie egzaminai buvo atšaukti. Tarp jų ir Karolinos. Mergina beveik dvi savaites laukė skambučio, o paskambinusi pati išgirdo toli gražu ne tai, ko tikėjosi – vietos teks ieškotis pačiai.
 „Regitra“ vairavimo instruktorius
„Regitra“ vairavimo instruktorius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

„Spalio mėnesį turėjau laikyti praktikos egzaminą. Susirgus egzaminuotojams gavau žinutę, kad mano egzaminas yra atšauktas ir artimiausiu metu man paskambins darbuotojas bei suderinsime kitą datą“, – istorijos pradžią prisimena Karolina.

Kitą dieną su mergina niekas nesusisiekė, tad į „Regitrą“ ji pasiskambino pati. Jai buvo pasakyta, kad įmonei tenka susisiekti su daug žmonių, todėl paprašė kantrybės.

„Nusiraminau ir laukiau, bet ėjo antra savaitė, o dėl naujos datos dar nieko nežinojau. Galiausiai lapkričio 4 d. paskambinau pati, pasakiau, kad su manimi vis dar niekas nesusisiekė. Moteris kitame laido gale nustebo. Tada pasakė: „Tai tų vietų vis atsiranda, stebėkite grafiką,“ Nustebau, paklausiau: kaip aš galiu stebėti, jei laukiau jūsų skambučio ir buvau garantuota, kad savo vietą aš turiu?“ – klausė mergina.

Pasak jos, darbuotoja apgailestavo, kad galbūt Karoliną tiesiog pamiršo arba nespėjo dar paskambinti, o turėta vieta – galimai jau dingo, tad belieka jos ieškotis pačiai.

„Kitaip tariant, egzaminą jau būčiau galėjusi laikyti, bet mane tiesiog pamiršo. O dabar nė vienam filiale laisvų vietų nėra“, – nusivylimo neslėpė Karolina.

Praktikos egzaminai Vilniuje nebeatšaukiami

Pasak „Regitros“ komunikacijos specialistės Emilijos Bardauskienės, šiuo metu teorijos ir praktikos egzaminai vyksta visuose „Regitros“ egzaminų centruose, tačiau Vilniuje susirgus 7 egzaminuotojams COVID-19 infekcija, dalis suplanuotų praktikos egzaminų sostinėje buvo atšaukti. Jie jau yra arba artimiausiu metu bus perkelti į kitas dienas.

„Su asmenimis, kuriems buvo atšaukti praktikos egzaminai, susisiekia įmonės darbuotojai ir pasiūlo kitus galimus laikus. Kiekviena situacija yra sprendžiama individualiai, t. y. siekiama pagal galimybes pasiūlyti tinkamiausią datą ir laiką klientui. Pastebėtina, kad visiems yra skambinama iš eilės pagal sąrašą. Atsiprašome klientų, jei šis procesas kiek užtrunka.

Kalbant apie jūsų skaitytoją, apgailestaujame dėl susidariusios situacijos ir kviečiame klientę su mumis susisiekti el. paštu komunikacija@regitra.lt, kad galėtume patikrinti duomenis ir išspręsti situaciją“, – aiškina E.Bardauskienė.

Pasak „Regitros“ specialistės, iš 7 susirgusių egzaminuotojų 5 jau pasveiko ir pradėjo darbą.

„Šiuo metu pajėgumai jau yra beveik grįžę į įprastą ritmą, todėl nuo šio šeštadienio, spalio 31 d., praktikos egzaminai Vilniuje nebėra atšaukiami. Kitaip tariant, šiuo metu jau vykdomi visi suplanuoti egzaminai, taip pat ir tie, kurie buvo ar dar bus perkelti iš anksčiau“, – teigė E.Bardauskienė.

Naudojamos visos saugumo priemonės

Pasak E.Bardauskienės, visi darbuotojai yra aprūpinti dezinfekcinėmis ir apsaugos priemonėmis. Atvykę į darbo vietą darbuotojai matuojasi savo kūno temperatūrą ir atidžiai stebi sveikatą. Pajutus ligos simptomus, prašoma neatvykti į darbą.

Siekiant valdyti viruso plitimo grėsmę, darbas padaliniuose organizuojamas taip, jog būtų užtikrintas kuo mažesnis fizinis kontaktas patalpose. Egzaminų automobiliuose įrengtos specialios pertvaros, atskiriančios klientą nuo egzaminuotojo, o teorijos egzaminų klasės ir automobiliai yra vėdinami bei dezinfekuojami po kiekvieno įvykusio egzamino.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ „Regitra“ vairavimo instruktorius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ „Regitra“ vairavimo instruktorius

O B kategorijos praktikos egzaminai Vilniuje vyksta Lentvario g. 7 ir Senajame Ukmergės kel. 4 esančiuose „Regitros“ padaliniuose.

Beje, atkreipiamas dėmesys į tai, kad šiuo metu nėra taikoma taisyklė, kuomet apie nedalyvavimą egzamine būtina pranešti likus 24 val. iki jo pradžios. Būsimi vairuotojai, kurie pajuto kokius nors ligos simptomus, kviečiami bet kuriuo metu atšaukti registraciją į egzaminą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas