Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Šokiruojantis vaizdas Lietuvos pasienio su Baltarusija kaime: palikta daugybė prabangių automobilių

Vieno Lietuvos kaimo kiemas pasienyje su Baltarusija primena automobilių saloną, kuriame prekiaujama aukščiausios klasės automobiliais. Lietuvoje įstrigo dešimtys aukščiausios klasės automobilių, kurie turėjo vykti į Baltarusiją. Jie saugomi pasienio kaimų kiemuose ir Vilniaus „Gariūnų“ turgaus automobilių stovėjimo aikštelėje, rašo opozicinis Baltarusijos portalas „Nasha niva“.

„Instagram“ vartotojas slapyvardžiu rihor33 paskelbė vaizdo įrašą, kuris buvo nufilmuotas Lietuvos pasienio kaime netoli sienos perėjimo punkto „Medininkai – Kamenyj Log“.

Vaizdo įraše matyti kiemas, prigrūstas automobilių su įvairių šalių – daugiausia Vokietijos, Lietuvos ir Latvijos – tranzitiniais numeriais.

„Vaizdas iš Lietuvos kaimo pasienyje su Baltarusija. Seniau sodinome bulves, bet dabar statome automobilius į stovėjimo aikštelę. Čia tarsi muziejus. Manau, kad „BMW“ ir „Mercedes“ pardavėjai turėtų čia atvykti į kvalifikacijos kėlimo kursus. Jie patys nėra matę tokių automobilių“, – komentavo vaizdo įrašo autorius.

Vaizdo įrašas iš Lietuvos kaimo jau sulaukė daugiau nei 255 000 peržiūrų.

Kieme galima išvysti kelis sportinius „BMW“ ir „Mercedes“ automobilius. „Porsche 911“ kupė, bent du kabrioletus ir nemažai „BMW“ visureigių.

Be vaizdo įrašų iš kaimo, vyras savo paskyroje paskelbė vaizdo klipų, kurie greičiausiai buvo nufilmuoti Vilniaus Gariūnų turgaus automobilių stovėjimo aikštelėje.

Videokadrai/Baltarusijos nepasiekę automobiliai Gariūnų turgaus stovėjimo aikštelėje
Videokadrai/Baltarusijos nepasiekę automobiliai Gariūnų turgaus stovėjimo aikštelėje

Turgaus automobilių stovėjimo aikštelėje taip pat gausu automobilių su įvairių ES šalių tranzitiniais numeriais.

Taip pat galite pamatyti daug „BMW X5“ ir X7 visureigių, „Mercedes-Benz GLE“, V klasės minivenų. Automobilių stovėjimo aikštelėje yra pakankamai naujų „Volvo“ ir „Range Rover“. Taip pat viename iš vaizdo įrašų galima suskaičiuoti bent keturis „Mercedes Gelentwagen“, kurių kaina gerokai viršija 50 tūkst. eurų.

Kodėl automobiliai buvo palikti Lietuvoje?

„Nasha niva“ skelbia, kad jei ne visi, tai tikrai nemaža jų dalis yra tie automobiliai, kurie buvo pakeliui į Baltarusiją, bet negalėjo ten patekti dėl papildomų reikalavimų, kuriuos Lietuva įvedė birželio 4 d.

Dabar į Baltarusiją iš Europos gali įvažiuoti tik tie automobiliai, kurių variklio darbinis tūris neviršija 1,9 litro ir kurie kainuoja iki 50 tūkst. eurų. Norint į Baltarusiją eksportuoti automobilius, kuriuos uždrausta įvežti į Rusiją, pirkėjas turi pateikti automobilio gamintojo deklaraciją.

Videokadrai/Baltarusijos nepasiekę automobiliai Gariūnų turgaus stovėjimo aikštelėje
Videokadrai/Baltarusijos nepasiekę automobiliai Gariūnų turgaus stovėjimo aikštelėje

Tai yra laisvos formos dokumentas, kurį pateikia automobilį pagaminęs gamintojas (ne oficialus atstovas), patvirtinantis, kad jam yra žinomas jo pagamintų prekių pardavėjas ir jų pirkėjas trečiojoje šalyje ir kad jų sudarytas sandoris nekelia abejonių (kad šis sandoris nepažeidžia tarptautinių sankcijų).

Kaip rodo praktika, šį reikalavimą įvykdyti vargu ar įmanoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius