Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 29

Sportinis „Porsche 928“ turėjo pakeisti 911: kodėl nepavyko?

Europos metų automobilis renkamas nuo 1964 metų, tačiau per visą šį laiką sportinis automobilis šį konkursą laimėjo tik kartą. Tai pasiekė „Porsche 928“ – modelis, turėjęs pakeisti 911.
Tai – ne entuziastų sukurta modifikacija, o Porsche projektas H50
Tai – ne entuziastų sukurta modifikacija, o Porsche projektas H50 / Gamintojų nuotr.

Europos metų automobiliu įprastai skelbiamas koks nors kasdieniškas, bet gerai apgalvotas automobilis. Pavyzdžiui, 1975 metais šį konkursą laimėjo „Citroën CX“ – labai įdomų dizainą turintis automobilis su kiek keistu spidometru. „Volkswagen Golf“ ne kartą skelbtas Europos metų automobiliu ir daug kartų liko antras ar trečias. Net keista pagalvoti, bet pirmą ir paskutinį kartą sportinė mašina Europos metų automobilio titulą iškovojo 1978-aisiais.

„Porsche 911“ neabejotinai yra garsiausias šio gamintojo modelis. Jis gaminamas nuo 1964 metų (tiesa, jei ne „Peugeot“, jį vadintume 901). Keista ir pagalvoti, bet vienu metu „Porsche“ ruošėsi 911 modelio galui.

Ne šiaip sau – naftos krizė stipriai nusmukdė sportinių automobilių pardavimus. Be to, 911 užsitarnavo ne paties saugiausio automobilio reputaciją, nes gale sumontuotas variklis nulėmė neįprastą svorio pasiskirstymą, dėl kurio nepatyrę vairuotojai posūkiuose kartais neįsitekdavo tarp griovių. Dėl to, beje, būta gandų, kad Vokietija uždraus automobilius su gale sumontuotais varikliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas