Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Startuoja registracija į akciją MANE VEŽA, kuri vyks rugsėjo 7 dieną

Rugpjūčio 10 dieną startuoja registracija į Lietuvos motociklininkų, neregių ir silpnaregių akciją MANE VEŽA, kurios metu motociklų vairuotojai veža keleivius su regėjimo negalia.
Akcija MANE VEŽA
Akcija MANE VEŽA / Organizatorių nuotr.

Įgalina drąsiau gyventi

Rugsėjo 7 dieną vyksiantis renginys organizuojamas jau šeštą kartą. Šio renginio metu visoje Lietuvoje motociklininkai veža neregius ir silpnaregius, įprastai susirenka iš viso apie 150-200 dalyvių. Tai – unikalus renginys ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, o galbūt ir visame pasaulyje. MANE VEŽA akcija suteikia naujų potyrių, emocijų ir prisiminimų negalią turintiems keleiviams bei jų vairuotojams.

Organizatorių nuotr./Akcija MANE VEŽA
Organizatorių nuotr./Akcija MANE VEŽA

Akcijos sumanytoja ir organizatorė, „Motociklininkė.lt“ autorė Aldona Juozaitytė teigia, kad akcija ne vieną keleivį įkvėpė drąsiau gyventi, o vairuotojus paskatino nebijoti negalios, todėl mato didelę prasmę ją ir vėl organizuodama: „Ši patirtis suteikia mums galimybę rūpintis vienas kitu, o pasaulį praturtina pačiomis gražiausiomis mintimis ir patirtimis“, – teigia aktyvi motociklininkė, dalyvavusi ir organizavusi ne vieną motociklininkų renginį Lietuvoje.

Individualus pasivažinėjimas

Registracija dalyvauti akcijoje vyksta vienu metu tiek keleiviams, tiek vairuotojams nuo rugpjūčio 10 d. iki rugpjūčio 25 d. per Dokobit platformą. Keleiviams vairuotojai priskiriami pagal gyvenamąją vietą arba pagal vietą, kurioje pageidauja dalyvauti (arba arčiausiai šių vietų), taip pat pagal motociklo kalibrą ir keleivio svorį. Dalyviai kviečiami registruotis visoje Lietuvoje ir dalyvauti savo gyvenamajame mieste ar rajone.

Svarbu pabrėžti, kad šioje akcijoje ekipažai dalyvauja atskirai, t.y. organizatorių suskirstyti ekipažo nariai susitinka judviejų sutartoje vietoje ir pasivažinėja akcijos dieną pačių dalyvių (keleivio ir vairuotojo) sutartu maršrutu. Kadangi Vilniuje būna daugiausiai dalyvių, čia rekomenduojama visiems susitikti ir pasivažinėti kartu. Kituose miestuose ir vietovėse važinėjama individualiai, nebent akcijoje dalyvauja pažįstami motociklininkai ir sutaria savo maršrutą.

Registracija vyksta Motociklininkė.lt paskyroje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas