Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Suomiai aukcione parduos per šimtą rusų „Volgų“ ir „Ladų“

Per 100 senų Rusijoje pagamintų automobilių, kuriais prieglobsčio prašytojai pernai keliavo šiaurės rytų Suomijos pasieniu ir buvo palikti prie vieno pasienio punkto, bus parduodami aukcione, praneša Suomijos leidinys „Yle“.
GAZ-21 – „Volga“
Suomiai parduos per šimtą rusų „Volgų“ ir „Ladų“ / Manto Rimdžiaus nuotr.
Temos: 2 „Lada“ Suomija

Dauguma jų yra surūdijusios ir vargiai bevažiuojančios, bet kai kurie modeliai Vakaruose yra labai reti, todėl sukėlė kolekcionierių susidomėjimą.

Aukcionas vyks liepos viduryje. Manoma, kad jis pritrauks daug žiniasklaidos, kolekcionierių ir paprasčiausių smalsuolių dėmesio.

GAZ 2410
GAZ 2410

130 automobilių buvo įsigyti Rusijos šiaurėje, su jais prieglobsčio prašytojai keliavo per sieną praėjusią žiemą. Automobilius konfiskavo pasieniečiai, kai kurie jų buvo tiesiog rasti apleisti.

Dauguma automobilių apibūdinami kaip prastos būklės, tačiau daug jų turi retus numerius.

Dauguma automobilių apibūdinami kaip prastos būklės, tačiau daug jų turi retus numerius, kuriuos medžioja kolekcininkai.

Suomijos muitinė parengs specialių automobilių katalogą su nuotraukomis ir aprašymais. Automobilių pirkėjai turės sumokėti papildomus mokesčius, taip pat atlikti techninę automobilių apžiūrą, jeigu ketins su jais važiuoti.

Kai kurie automobiliai Suomijoje jau kažkada buvo – jos buvo importuotos pardavimui Suomijoje, ir dešimtajame praėjusio šimtmečio dešimtmetyje parduoti pirkėjams iš Rusijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas