Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijos profsąjunga parašė laišką Barackui Obamai su prašymu išsaugoti SAAB

„IF Metall“ pasivadinusi Švedijos profsąjunga parašė oficialų laišką Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentui Barackui Obamai su prašymu išsaugoti bankrutuojančią (jeigu dar ne bankrutavusią) SAAB automobilių gamyklą.
SAAB
SAAB / „Scanpix“ nuotr.

Profsąjunga, žinoma, neprašo JAV valstybės biudžeto paramos. Jų tikslas - kad valstybė paspaustų "General Motors" leisti parduoti dalinai jai priklausantį SAAB koncerną. Dabar būtent GM yra didžiausias ir kol kas nenuverstas akmuo SAAB gelbėjimo kelyje.

Pagrindinis didžiausio JAV automobilių gamintojo argumentas - 9-4X ir 9-5 modelių inžinerinės schemos ir brėžiniai, kurių GM nenori perduoti į kitas rankas. Pardavus SAAB, tikėtina, šios schemos būtų dar kartą parduotos kuriam nors GM konkurentui.

Profsąjunga siūlo išspręsti šią lygtį derybų keliu - paliekant svarbiausius brėžinius amerikiečiams, o visus kitus parduodant kartu su SAAB.

Išgelbėjus SAAB koncerną, būtų išsaugotas ne vienas tūkstantis darbo vietų pačioje Švedijoje, tad šiai Skandinavijos šaliai automobilių gamyklos pardavimas taip pat yra aktualus.

Apie bet kokį oficialų atsakymą iš JAV vyriausybės kol kas nepranešama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas