Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tesla“ pranešė apie rekordinį pirmojo ketvirčio pelną

„Tesla“ trečiadienį pranešė apie dar vieną pelno augimo ketvirtį ir pažymėjo sėkmingai įgyvendinanti 2022 metų gamybos planą, nepaisant tebesitęsiančių tiekimo grandinių problemų ir COVID-19 stabdymui skirtų ribojamųjų priemonių Kinijoje suduoto smūgio.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Elono Musko elektromobilių gamintoja pasiekė naują ketvirčio pelno rekordą – 3,3 mlrd. JAV dolerių, o prie to prisidėjo ir naujosios gamyklos Vokietijoje bei JAV Teksaso valstijoje, kuriose pagamintos transporto priemonės jau pasiekė pirmuosius pirkėjus.

Tarp neigiamų veiksnių, su kuriais susidūrė gamintoja, buvo ir didėjančios žaliavų kainos, taip pat kelias savaites užsitęsęs Šanchajaus gamyklos sustabdymas dėl pastaruoju metu Kinijos vyriausybės nustatytų COVID-19 apribojimų.

„Mūsų gamyklos jau kelis ketvirčius veikia ne visu pajėgumu, nes tiekimo grandinės tapo pagrindiniu ribojančiu veiksniu, kuris greičiausiai tęsis iki 2022 metų pabaigos“, – teigiama „Tesla“ pranešime spaudai.

Vis dėlto E.Muskas teigė, kad, „regis, tikėtina“, jog 2022 metais įmonė pagamins daugiau nei 1,5 mln. automobilių, o tai viršytų ilgalaikį bendrovės tikslą, numatantį bent 50 proc. gamybos augimą.

„Kasmet augame labai sparčiai ir esame įsitikinę, kad artimiausioje ateityje augimas viršys 50 procentų, – konferenciniame pokalbyje su investuotojais ir analitikais teigė E.Muskas. – Laukia labai įdomi ateitis.“

Visgi šiuo metu „Tesla Model 3“ pradinė kaina yra 42 690 JAV dolerių, todėl daugeliui namų ūkių šis automobilis neįkandamas.

E.Muskas, kuris jau seniai kalbėjo apie būtinybę, kad elektrinės transporto priemonės būtų prieinamos masėms, siekiant kovoti su klimato kaita, tvirtino, „tikrai norįs, kad elektromobiliai būtų kiek įmanoma įperkami“.

„Labai sunku, kai infliacija yra aukščiausia per 40 ar 50 metų“, – teigė E.Muskas, kuris pažymėjo, kaip tiekėjai siekia padidinti dalių kainas 20–30 procentų.

Pirmąjį šių metų ketvirtį „Tesla“ pelnas siekė 3,3 mlrd. JAV dolerių ir buvo 658 proc. didesnis nei analogišku laikotarpiu prieš metus, o bendrovės pajamos išaugo 81 proc. iki 18,8 mlrd. JAV dolerių.

Per šį laikotarpį bendrovė pagamino 305 407 automobilius – šiek tiek mažiau nei ankstesnį ketvirtį, bet pakankamai, kad per pastaruosius 12 mėnesių gamybos apimtis viršytų 1 mln. vienetų.

Pasibaigus prekybos sesijai, „Tesla“ akcijų kursas pakilo 5 proc. iki 1 026,99 JAV dolerio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai