Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgiausias pasaulyje bandomasis važiavimas – „Toyota Five Continents Drive“

„Toyota Caetano Portugal“ (TCAP) gamykloje oficialiai pradėtas automobilių gamintojo „Five Continents Drive“ projekto etapas Europoje.
Toyota projektas „Five Continents Drive“
„Toyota“ projektas „Five Continents Drive“

Suprasti akimirksniu

  • Septynerių metų trukmės pasaulinio tyrimų ir plėtros projekto tikslas – gaminti dar geresnius automobilius.
  • Projektas startavo 2014 m. Australijoje ir bus baigtas 2020 m. Japonijoje.
  • Projekto dalyviai aplankys iš viso 23 Europos šalis, nuvažiuodami 19 000 km.

„Caetano gamykla Portugalijoje yra simbolinė oficialaus novatoriško projekto etapo šiame žemyne starto vieta – juk prieš 46 metus čia buvo pagaminti pirmieji Toyota automobiliai Europoje“, – teigė Toyota Motor Europe prezidentas ir vykdomasis direktorius dr. Johan van Zyl.

Automobilius bando skirtingo klimato sąlygom

Vykdydama prezidento Akio Toyoda misiją nuolat tobulinti automobilius, 2014 m. Toyota Motor Corporation ėmėsi septynerių metų trukmės tyrimų ir plėtros projekto. Šia tęstine pasauline iniciatyva siekiama visapusiškai išbandyti Toyota automobilius įvairiomis važiavimo ir klimato sąlygomis visuose pasaulio žemynuose.

Numatytas maršrutas apima kelias sudėtingiausias teritorijas kiekviename žemyne, pakeliui aplankant pagrindines Toyota gamyklas.

Mes nesirenkame pramintų kelių, priešingai, stengiamės ištirti nepažįstamas naujas vietoves.

„Five Continents Drive“ projekto pagrindinė idėja – „keliai moko žmones, o žmonės gamina automobilius“. Šiame projekte dalyvaujantys konstruktoriai gali atitrūkti nuo savo tiesioginio darbo ir leistis į įdomią kelionę, asmeniškai išbandydami automobilių eksploatacines charakteristikas įvairiomis važiavimo sąlygomis visame pasaulyje ir įgydami naudingų pamokų. Bendraudama su klientais ir išklausydama jų nuomones, Toyota gali geriau suprasti, ko jiems labiausiai reikia, ir kaip jie dažniausiai naudoja automobilius.

Jau įveikti du etapai

Saugiai įveikti pirmieji du iš penkių „Five Continents Drive“ projekto etapų. Šios kelionės susilaukė visuotinio pasisekimo ir įkvepiančių dalyvių atsiliepimų. Siekiant gaminti kokybiškesnius, mažiau aplinką teršiančius ir saugesnius automobilius, buvo nuvažiuota beveik 70 000 km nuo Australijos (2014 m.) iki Šiaurės Amerikos (2015 m.) ir Lotynų Amerikos (2016 m.).

Automobilių pramonės gimtine laikoma Europa kelia visiškai kitokius iššūkius ir atveria naujas galimybes, lyginant su ankstesniais šio projekto etapais.

Gamintojo iliustr./„Toyota“ projektas „Five Continents Drive“
Gamintojo iliustr./„Toyota“ projektas „Five Continents Drive“

„Europa yra viena sudėtingiausių bei konkurencingiausių automobilių rinkų, o gal ir vienintelė tokia, – toliau dėstė dr. Johan van Zyl. – Tai ypač svarbus regionas Toyota bendrovei, nes jis skatina mus tobulinti savo gaminių kokybę ir eksploatacines charakteristikas, kad jie atitiktų šios rinkos keliamus aukščiausius standartus“.

Aštuonios savaitės Europos keliais

Aštuonias savaites Toyota ir Lexus modelių vilkstinė keliaus po Europos vakarines ir pietines šalis, įveikdama iš viso 13 000 km. Galutinė šio žygio stotelė – Toyota Motor Europe pagrindinė būstinė Briuselyje (Belgija).

Toyota projektas „Five Continents Drive“
Toyota projektas „Five Continents Drive“

Antroji keturių savaičių trukmės ekspedicija vyks žiemą šiaurinėje ir rytinėje Europos dalyse – dalyviams teks įveikti 6000 km. Kelionė prasidės Danijos sostinėje Kopenhagoje ir baigsis Suomijos Puppola mieste, kur įsikūrusi TOYOTA GAZOO Racing World Rally komandos gamykla.

Po šių metų kelionių po Europą septynerių metų trukmės projektas toliau bus tęsiamas Afrikoje ir Azijoje ir bus baigtas 2020 m. Japonijoje. Tuo metu Tokijuje vyks olimpinės ir parolimpinės žaidynės. Toyota yra įtraukta į pagrindinių olimpinių žaidynių partnerių programą ir yra įsipareigojusi tiekti aplinką tausojančias transporto priemones visam olimpiniam ir parolimpiniam judėjimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento