Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ vežėjas Vilniuje – Martynas Samuitis su sportiniu „Škoda Fabia R5“

Jeigu trokštate pasivažinėti ralio automobiliu miesto gatvėse, penktadienį ir šeštadienį tai padaryti yra lengviau nei bet kada anksčiau. Pavežėjimo paslaugų įmonės „Uber“ vairuotoju laikinai įsidarbino Martynas Samuitis – vienas greičiausių Lietuvos ralio lenktynininkų. Keleivius jis veš raliui skirtu automobiliu „Škoda Fabia R5“.

Penktadienį M.Samuitį Vilniuje, naudojantis „Uber“ programėle, buvo galima išsikviesti nuo 14.30 iki 16.30 val., o šeštadienį – nuo 13.30 iki 15.30.

Ralio automobilis gali vežti tik vieną keleivį, tad pasivėžinti su kompanija nepavyks. Vis dėlto kelionė, kaip žada atrakcijos organizatoriai, bus neeilinė.

„Nesvarbu, kokį automobilį vairuojate ar kokiu automobiliu vykstate, svarbu tai, kaip jis valdomas. Išvažiavęs į gatvę privalai elgtis pagal kelių eismo taisykles, nes esi atsakingas ne tik už save, bet ir už kitus eismo dalyvius. Tą šį savaitgalį pasakoju kiekvienam savo „Uber“ pakeleiviui“, – sakė Martynas Samuitis, „Rimo Martin Sport“ komandos sportininkas.

M.Samuitis su šturmanu Ramūnu Šaučikovu šiuo „Škoda Fabia R5“ ketina dalyvauti visame 2016-ųjų Lietuvos automobilių ralio čempionate, keliuose etapuose Baltijos valstybėse, o galbūt pasirodyti ir Europos ralio čempionate.

M.Samuitis su R.Šaučikovu 2010 metais tapo Lietuvos ralio čempionais, o 2014 m. – Latvijos vicečempionais.

„Škoda Fabia R5“ yra naujausias Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) homologuotas automobilis. Jo kol kas pagaminta apie 50 vienetų, o per 2016-uosius pro gamyklos vartus išriedės dar dvigubai tiek.

Mažiau nei 4 metrų ilgio automobilis sveria 1 230 kg bei turi 1,6 l darbinio tūrio variklį su turbina, kuris išvysto 278 AG ir 420 Nm. 100 km kelio jis sudegina 70 l benzino ir pasiekia maksimalų 190 km/val. greitį.

„Fabia R5“ kaina siekia apie 180–230 tūkst. Eur.

Prieš porą metų panašią akciją darė Tauras Tunyla. Jis su sportine „Mazda MX-5 Miata“ pavežė kelis „Smart Taxi“ keleivius. Tiesa, tuomet apie akciją nebuvo pranešama iš anksto ir keleiviai nežinojo, koks automobilis atvažiuos jų pasitikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai