Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Unikali Algio Kriščiūno paroda Klaipėdoje – ne tik meno, bet ir japoniškų automobilių gerbėjams

Žinomas dailininkas, fotografas ir muzikantas Algis Kriščiūnas įsitikinęs, kad menas turi būti lengvai pasiekiamas visiems ir neribojamas jokių rėmų. Ta proga birželio 14 dieną Klaipėdoje duris atvers nauja meno erdvė „Mazda Gallery by Algis Kriščiūnas“.
Klaipėdoje duris atvers nauja meno erdvė „Mazda Gallery by Algis Kriščiūnas“.
Klaipėdoje duris atvers nauja meno erdvė „Mazda Gallery by Algis Kriščiūnas“. / Mazda nuotr.

Tai – jau trečioji naujos koncepcijos galerija automobilių salone, supažindinsianti meniškos sielos asmenybes su naujais A. Kriščiūno paveikslais.

Trys galerijos Lietuvoje

Dailininko A. Kriščiūno teigimu, menas neturi būti uždarytas į muziejus, jis yra kuriamas žmonėms, tad turi būti atvirai pasiekiamas. Dėl to ir ribų, kur eksponuoti meno kūrinius, neturėtų būti. Ta proga praėjusių metų rudenį Vilniaus „Mazda“ salonas tapo naujo formato meno galerija, kur tarp išskirtinių automobilių buvo įkomponuoti įspūdingiausi A. Kriščiūno paveikslai.

Palankiai publikos sutikta „Mazda Gallery by Algis Kriščiūnas“ koncepcija neilgai trukus, prieš pat praėjusias Kalėdas, persikėlė ir į Kauną, o nuo birželio 14-os dienos ją bus galima aplankyti ir Klaipėdos „Mazda“ salone.

Trečiojoje tokio tipo meno erdvėje bus eksponuojami skirtingi A. Kriščiūno paveikslai. Nei Vilniuje, nei Kaune, nei Klaipėdoje nerasite tų pačių kūrinių.

„Paveikslai visose galerijose skiriasi, nesikartoja. Važiuodami per skirtingus miestus žmonės pamatys skirtingus darbus. Šiose galerijose juos derinau ne tik prie automobilinės tematikos, bet ir prie miesto nuotaikos. Klaipėdoje bus pats didžiausias – per visą langų aukštį, kelių metrų pločio – paveikslas su švyturiu“, – pasakoja daugiau nei 200 kūrinių nutapęs A. Kriščiūnas.

Automobiliai A. Kriščiūno kūryboje užima daug vietos

Į naujos koncepcijos meno erdvę automobilių salone persikėlę A. Kriščiūno kūriniai – ne atsitiktinumas. Autoriaus kūryboje automobiliai užima daug vietos.

„Esu baigęs techninį universitetą, turiu techninę specialybę, galbūt dėl to man labai patinka tai, kas susiję su technika, ypač – automobiliais. Tačiau dabar juos vertinu ne pagal variklio galingumą, o per dizaino pusę, mane įkvepia jų išvaizda, jie patinka kaip dizaino kūriniai“, – paaiškina A. Kriščiūnas.

Tarp japoniškų automobilių organiškai integruoti paveikslai neturėtų stebinti ir salono lankytojų. Jei didžioji dalis gamintojų jau pamažu pereina prie automobilių dizaino kūrimo kompiuteriu, tai „Mazda“ modelių prototipai ir toliau kuriami lyg meno dirbiniai.

Jie formuojami iš molio tam, kad dizaineriai į juos galėtų žvelgti iš įvairių kampų, esant skirtingam natūraliam apšvietimui, ir proporcijas bei linijas nugludintų taip, kad sukurtų laikui nepavaldžius modelius. Taigi įmonės „Mazda“ atstovai neslepia, jog meniškai kuriamų automobilių vieta yra ne salone, o galerijoje.

„Džiaugiamės pagaliau įgyvendinę galerijos koncepciją ir Klaipėdos salone. „Mazda“ automobiliai visuomet buvo orientuoti į kokybės lydimą eleganciją, tad galerija papildo šio prekių ženklo vertybes, suteikia salonui spalvų, jaukumo bei gyvybės. Tarp mūsų klientų – daug meną vertinančių žmonių, amatininkų, gyvenančių kūryba, taigi tokia galerija automobilių ekspoziciją pagaliau padaro tokią, kokia ji ir turi būti“, – novatorišką salono virsmo į galeriją prasmę atskleidžia „Mazda Lietuva“ rinkodaros projektų vadovė Milda Vitkauskaitė.

Ir pažiūrėti, ir pavažiuoti

Klaipėdoje duris atversianti jau trečioji „Mazda Gallery by Algis Kriščiūnas“ pristatys ir menininko paveikslus, ir menininkų kurtus automobilius. M. Vitkauskaitės teigimu, į vienus bus galima pažiūrėti, pasisemti peno dvasiai ir įkvėpimo, o su kitais – net ir pavažiuoti, nes per „Pasimatymo su „Mazda“ kampaniją ratuotiems meno kūriniams taikomos iki 9 tūkst. eurų nuolaidos.

Žiedo g. 2 įsikūręs Klaipėdos „Mazda“ salonas galerija virs nuo birželio 14 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius