Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 31

Kodėl lietuviai girdo savo automobilius Baltijos jūroje?

Sunku pasakyti, ar tai psichologinė, ar intelektinė problema. Tačiau Lietuvos pajūryje nuolat nutinka iš esmės ta pati istorija: įvažiavęs į jūrą savo prabangiu automobiliu, šeimininkas pasidaro asmenukę. Ir dar pasidalija vaizdais socialiniuose tinkluose.
Atostogų iš Švedijos grįžęs lietuvis savo BMW įvažiavo į Baltijos jūrą
Atostogų iš Švedijos grįžęs lietuvis savo BMW įvažiavo į Baltijos jūrą / FB nuotr.

Gal taip nutinka dėl to, kad draudžiamas vaisius yra saldžiausias?

Kai kuriose šalyse pajūriu važinėti galima

Nors kai kuriose kitose Europos šalyse, pavyzdžiui Danijoje, galima važinėti Šiaurės jūros paplūdimiais, Lietuvos pajūris pagal galiojančią tvarką labiau primena rezervatą. Auksiniu Palangos, Klaipėdos, Karklės ar Neringos paplūdimiu smėliu gali važinėti tik gelbėtojai ar specialiosios tarnybos. Panaši situacija ir Latvijoje. Kartą šių eilučių autoriui bėgant nuošaliu Ziemupės (30 km už Liepojos) paplūdimiu prisistatė pareigūnai ir paklausė, kur stovi automobilis. Labai nustebo sužinoję, kad jis legalioje kempingo „Laikas“ aikštelėje už penkių kilometrų.

TAIP PAT SKAITYKITE: ką veikia rusiškas traktorius Baltijos jūroje?

Tiesa, mūsų pajūryje yra kelios vietos, kuriose savo valtis traktoriais ar automobiliais su priekabomis gali nuleisti žvejai, ši tvarka aiškiai reglamentuojama Melnragėje, Karklėje ir kitur.

TAIP PAT SKAITYKITE: Auksinio Palangos paplūdimio paslaptis: kokius lobius čia išaria traktoriai

Kodėl lietuviai nori įvažiuoti į jūrą savo BMW

Jūra kaip magnetas traukia benzingalvius. Baltijos pajūrio paplūdimius keliautojai ypač aktyviai lanko liepos-rugpjūčio mėnesiais. Automobiliai kartais net netelpa mokamose parkavimo vietose. Ir ne tik Palangoje – sausakimšos Klaipėdos paplūdimių aikštelės tarsi pasako, kaip smarkiai mes mylime Baltijos jūrą. Tik ar dėl to į ją įvažiuojame visais ratais, nesibaimindami, kad druska sugrauš mūsų automobilio kėbulą?

Štai keletas pavyzdžių. 2014 m. vardiniu numeriu MACHO pažymėtas „Range Rover“ vidurnaktį Melnragėje prie šiaurinio molo įvažiavo į jūrą ir įklimpo. Taip įstrigo, kad, atvykusi polcija, rado kelis po naktinių maudynių sustirusius jaunuolius. Šio incidento dalyviai – vilnietis, klaipėdietis, Rygos gyventoja. Panašu, kad patirti tokį nuotykį vidurnaktį paskatino alkoholis. Nors, tiesa, ketveriukė tvirtino, kad vairavo ne jie, o kažkoks neva Šarūnas, kuris išėjo ieškoti pagalbos. Ir negrįžo.

Kitos istorijos dažniausiai susijusios su BMW. Ir ne visuomet visureigiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas