Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus gatves užtvindė būriai motociklininkų

Pirmasis gegužės šeštadienis daugeliui prisiekusių Lietuvos motociklininkų yra išskirtinė diena. Nepriklausomai nuo oro sąlygų ar kitų aplinkybių būtent šią dieną baikeriai renkasi į visoje šalyje klubų organizuojamus griausmingus sezono atidarymo renginius.
Vilniuje atidarytas baikerių sezonas
Atidarytas baikerių sezonas Vilniuje atidarytas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus regiono baikeriai ryte pradėjo rinktis Vingio parke, šalia kavinės „Lakštingala“. Po lengvos pramoginės programos su rungtimis, žaidimais, gyvo garso koncertu ir ekologine motociklų plovykla triukšminga baikerių kolona užpildė Vilniaus gatves.

Nors sinoptikai pranašavo darganą ir lietų, įdienojus Vilniuje skaisčiai švietė saulė. Baikerių sezono atidarymą sostinėje organizavusio motociklininkų klubo „Crazy In The Dark“ prezidentas Valdemaras 15min.lt tikino, kad baikeriams nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga. Anot jo, keliaujant užsienyje tenka išbandyti įvairų klimatą.

„Svarbu tam tinkamai pasiruošti. Yra lietaus kostiumai, kita speciali apranga, todėl problemų dėl to nekyla“, – komentavo jis.

Laukdami vėluojančio pavasario, anot Valdemaro, dauguma motociklų entuziastų renkasi keliones šiltesniuose kraštuose. Kuomet kyla nenumaldomas noras, susirenka bendraminčių būrys ir visi išvyksta pasivažinėti, tarkime, į Tailandą.   

Ilgametę motociklizmo renginių organizavimo patirtį turinčio klubo atstovas pasakojo šiais metais su jokiomis problemomis nesusidūręs, tačiau pripažino, kad valstybinių organizacijų nuolaidos palengvintų tenkančią finansinę naštą.

Pramogos šiais metais tradicinės – gros lietuviškos roko grupės, bus organizuojami baikeriški žaidimai. Kiekvienai smetais atrasti vis kažką naujo, anot pašnekovo, mažoje valstybėje sudėtinga.

„Kuomet vykstame į draugiškų klubų renginius Rusijoje, ten visuomet pamatome kažką naujo. Visgi ten pasirinkimas didžiulis“, – kalbėjo jis.

Svarbiausia, anot Valdemaro, kad tokią dieną iš skirtingų miestų suvažiavę motociklininkai turi galimybę pabendrauti tarpusavyje. Tai daugiau šventė, skirta bendravimui, todėl kartais netgi pasigirsta priekaištų, kad muzika skamba per garsiai.

Motociklininkų jis prašė būti atsargiais ir saugiai vairuoti. Likus porai dienų iki sezono atidarymo gauta žinutė, kad žuvo jaunas baikeris, anot Valdemaro, privertė susimąstyti.

„Norisi, kad žmogus pats saugotųsi, neviršytų savo galimybių. Aš visuomet taip sakau, nes kartais tiesiog pamirštama apie atsargumą, – baigdamas kalbėjo jis, taip pat perduodamas linkėjimus automobilių vairuotojams. – Jie turėtų daž atidžiau žiūrėti į savo veidrodėlius, nes juose galbūt „kabo“ kažkieno gybybė.“

Sezono atidarymo šventėje, anot Valdemaro, dalyvauja ir daug jaunų, nepatyrusių motociklininkų, todėl automobilių vairuotojai turėtų į tai atsižvelgti.       

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas