Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus meras planuoja naują viešojo transporto rūšį?

MadeinVilnius.lt portalo šaltiniai praneša, kad Vilniuje yra rimtai svarstoma įrengti naują viešojo transporto rūšį. Akivaizdu, tai nebūtų vilniečių laukiami tramvajai ar metro, bet visiškai kitokia transporto rūšis.
Neries pakrantėje pražydo baltos gėlės
Neries pakrantėje pražydo baltos gėlės / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai yra vandens transportas. Kitose šalyse ši transporto rūšis – ne naujovė. Vandens transportas yra populiari ir svarbi transporto rūšis daugelyje Europos miestų, ypač esančių prie vandens.

SĮ „Susisiekimo paslaugos” kol kas nepatvirtino, kad tokia transporto rūšis jau yra planuojama ir netrukus galėtų kursuoti po miestą. Visgi bendrovė neatmeta, kad vandens transportas Vilniuje galėtų tapti nauja viešojo transporto rūšimi ateityje.

„Vilniaus miesto savivaldybės darnaus judumo plane vandens transporto vystymas yra viena iš temų, tačiau kol kas planų dėl šios viešojo transporto plėtros nėra – ateityje gal ir galėtų būti svarstoma”, – sako Eglė Krušinskaitė, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Komunikacijos specialistė.

Daugelyje Europos miestų, pavyzdžiui, Venecijoje, Amsterdame, Stokholme, Helsinkyje, Kopenhagoje, Hamburge, Osle, Londone, Lisabonoje ir Stambule, galima naudotis viešuoju vandens transportu. Šiuose miestuose vandens tramvajai, keltai ir kitos vandens transporto rūšys yra neatsiejama viešojo transporto sistemos dalis, leidžianti patogiai keliauti per kanalus, upes ir salas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas