Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje išbandytas naujos kartos elektrinis autobusas: kokie rezultatai?

Bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“ birželio 6-8 d. Vilniaus mieste, 10 autobuso maršrute ištestavo naujos kartos elektrinį autobusą Iveco E-Way.
Elektrinis autobusas „Iveco E-Way“
Elektrinis autobusas „Iveco E-Way“ / 15min koliažas

Per pastaruosius ketverius metus tai buvo jau ketvirtas autobusas, kurį realiomis išbandė bendrovė, o šiuo metu VVT ir pati kasdien naudoja mažus KARSAN elektrinius autobusus ir kaupia patirtį šioje srityje.

Naujo autobuso IVECO E-WAY testavimas vyko su realiais keleivių srautais. Minimomis dienomis vidutinė temperatūra buvo ganėtinai aukšta (apie 23 C), tad testo metu intensyviai buvo naudojama kondicionavimo sistema.

Tai leido įvertinti elektrinio autobuso charakteristikas, t. y. nuvažiuojamą atstumą, dinamiką, manevringumą ir ergonomiką. Taip pat tai leido palyginti su paties gamintojo atliktais testais ir jų rezultatais. Šie palyginimai leido tiksliau numatyti infrastruktūros poreikį, elektrifikuojant transporto parką, geriau pasirengti perėjimui bei įvertinti vairuotojo darbo vietos patogumą ir keleivių aplinką.

„Įvertinę šį ir per pastaruosius 4 metus atliktus testus matome, kad elektrinių autobusų techniniai sprendiniai yra kaskart tobulesni ir vis labiau gali atliepti kliento poreikius. Tuo pačiu matome ir tikime, kad rinkoje šiandien yra tinkamų technologijų užtikrinti nenutrūkstamą švarų ir tvarų Vilniaus miesto viešąjį transportą dideliais 12 metrų elektriniais autobusais“, – komentavo VVT Technikos direktorius Manfredas Zubrickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas