Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje pristatytas atnaujintas „Volkswagen Amarok“ turės galingą V6 variklį

Antradienio vakare į Energetikos ir technikos muziejų Vilniuje rinkosi daug automobilių mylėtojų ir žinomų žmonių. Visų jų viešnagės tikslas – jau senokai anonsuoto, atnaujinto „Volkswagen Amarok“ pikapo pristatymas.
Atnaujintas „Volkswagen Amarok V6“
Atnaujintas „Volkswagen Amarok V6“ / Dainiaus Cuberos / 15min nuotr.
Temos: 2 Pikapas Automobilis

2.0 TDI, sudie

Ko gero, pagrindinis atnaujinimas, kurio susilaukė „Amarok“ – naujas variklis. Nuo šiol vokiškasis pikapas nebus komplektuojamas su ankstesniu dviejų litrų dyzeliniu motoru.

„Volkswagen“ nusprendė į naująjį „Amarok“ montuoti V6 trijų litrų darbo tūrio dyzelinį agregatą. Šis variklis bus komplektuojamas su šešių laipsnių mechanine arba aštuonių pavarų automatine pavarų dėže.

Dainiaus Cuberos / 15min nuotr./Atnaujintas „Volkswagen Amarok V6“
Dainiaus Cuberos / 15min nuotr./Atnaujintas „Volkswagen Amarok V6“

Variklis bus trijų skirtingų galingumų, kurių silpniausias – 163 arklio galių, o pats galingiausias – 224 arklio galių agregatas. Pastarasis bus poruojamas tik su aštuonių laipsnių automatine pavarų dėže.

Atnaujinto „Amarok“ kainos prasidės nuo 31 tūkst. eurų už 163 arklio galių variklį su „Trendline“ komplektacija. Na, o pati brangiausia, apie 38 tūkstančius eurų kainuojantis „Highline“ komplektacijos „Amarok“ bus parduodamas su galingiausiu varikliu.

Gamintojas tikina, kad nepriklausomai nuo variklio galingumo ar komplektacijų, visiems „Amarok“ bus taikoma 4 metų arba 120 tūkst. kilometrų garantija. Taip pat viena iš pagrindinių naujo variklio sukūrimo priežasčių – agregatas atitinka naujausius EURO 6 taršos standartus.

Manoma, kad su šiuo atnaujintu modeliu „Amarok“ išlaikys stiprias pozicijas pikapų rinkoje, kurioje atnaujintus produktus neseniai pateikė „Ford Ranger“, „Nissan Navara“ ir „Mitsubishi L200“, o taip pat visiškai naujas „Toyota Hilux“.

Atnaujintas „Amarok“ bus pajėgus vilkti 3,5 tonos svorį, vietoj anksčiau buvusių 3,2. Šis skaičius yra identiškas „Nissan Navarai“ ir keliais šimtais kilogramų lenkia „Mitsubishi L200“.

Atnaujintame „Amarok“ modelyje vairo mechanizmas turės „Servotronic“ technologiją, kuri leis pikapą valdyti tiksliau ir efektyviau, prie to prisidės pavarų perjungimo svirtelės prie vairo, kurios bus montuojamos automatines dėžes turinčiose versijose. Didesni stabdžių diskai bus pajėgūs automobilį sustabdyti greičiau ir efektyviau.

Dainiaus Cuberos / 15min nuotr./Atnaujintas „Volkswagen Amarok V6“
Dainiaus Cuberos / 15min nuotr./Atnaujintas „Volkswagen Amarok V6“

Atnaujinta išorė ir interjeras

„Amarok“, kaip ir daugelis kitų atnaujintų modelių turės šiek tiek pakitusią kėbulo išvaizdą. Pritemdyti užpakaliniai žibintai, atnaujintos buferio grotelės su šiek tiek daugiau blizgučių ir V6 emblema leis identifikuoti, kad tai atnaujintas modelis.

Interjeras taip pat yra šiek tiek pakeistas, suteikiantis pikapui daugiau „premium“ segmento atributų. Taip pat „Amarok“ galės būti komplektuojamas su „ergoComfort“ sėdynių paketu, kurios bus patogesnės ir bus valdomos 14-a skirtingų būdų.

Atnaujintas „Amarok“ bus rimtas signalas kitiems pikapų gamintojams, o taip pat rimtas iššūkis į šį segmentą nusitaikiusiems „Mercedes-Benz“, „Renault“, „Peugeot/Citroen“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas