Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vyriausybė: po eismo įvykio už remontui naudojamas naujas dalis nereikės primokėti

Ministrų kabinetas trečiadienį užtikrino didesnę finansinę apsaugą eismo įvykyje nukentėjusių transporto priemonių savininkams.
Dėl sunkiasvorio automobilio avarijos Vakariniame aplinkkelyje kilo eismo spūstys
Dėl sunkiasvorio automobilio avarijos Vakariniame aplinkkelyje kilo eismo spūstys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Atliktas taisyklių pakeitimas užtikrins, kad tuo atveju, kai nėra galimybių sugadintų dalių suremontuoti ir remontui naudoti dėvėtų ar neoriginalių dalių, bus galima remontui naudoti naujas dalis ir nukentėjusiam asmeniui nereikės už jas primokėti“, – Finansų ministerijos išplatintame pranešime cituojama viceministrė Vaida Česnulevičiūtė – Markevičienė.

Pasak jos, iki šiol kartais nukentėjęs transporto priemonės savininkas, remontuodamas savo transporto priemonę, patiria papildomas išlaidas dėl to, kad atsarginių dalių kaina skaičiuojama su nusidėvėjimu.

Eismo įvykio metu padarytos žalos administravimo ir draudimo išmokos mokėjimo taisyklės išdėstytos nauja redakcija, jas papildant nuostata, numatančia galimybę neskaičiuoti sugadintų dalių nusidėvėjimo.

Ši nuostata galios tokiu atveju, jeigu nukentėjęs asmuo sugadintą transporto priemonę remontuos pas draudiko ar draudikų biuro rekomenduotą remonto paslaugų teikėją arba pas pasirinktą remonto paslaugų teikėją, kuriam draudikas ar biuras pritarė raštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus