Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žvilgsnis pro rakto skylutę: atskleista daugiau būsimojo elektrinio „Renault 5 E-Tech“ detalių

Vasario 26 d. Ženevos tarptautinėje automobilių parodoje įvyks pasaulinė „Renault 5 E- Tech electric“ premjera. „Renault 5 E-Tech electric“ bus parduodamas su dviem baterijų variantais, įskaitant 52 kWh talpos bateriją, kurios nuvažiuojamas atstumas sieks iki 400 km (pagal WLTP standartą).
„Renault 5 E-Tech electric“ dizainas
„Renault 5 E-Tech electric“ dizainas / Renault nuotr.

2024 m. dienos šviesą išvysiantis „Renault 5 E-Tech electric“ atgaivina kultinį „Renault 5“ modelį. Gamintojai, artėjant Ženevos parodai, kilsteli paslapties skraistės kampą, leisdami žvilgtelėti į keletą serijinio modelio išorės dizaino detalių, kurios aiškiai primena jo pirmtaką.

Priekiniai žibintai

Naujojo „Renault 5 E-Tech electric“ priekiniai žibintai yra vienas pagrindinių dizaino elementų, dėl kurio naujasis kūrinys iš karto atpažįstamas. Jie išsiskiria ne tik savo forma, bet ir ženklu lęšio centre,
primenančiu žmogaus akies vyzdį. Ši užuomina modeliui suteikia žmogišką išraišką.

Įkrovimo indikatoriaus lemputė ant variklio dangčio

Naujojo modelio priekinėje dalyje nebeliko oro įsiurbimo angos, buvusios ant istorinio „Renault 5“ variklio dangčio. Jį pakeitė
įkrovos indikatoriaus lemputė, sudaranti simbolinį skaičių „5“, kuri parodo, kada automobilis yra visiškai įkrautas. Toks sprendimas taip pat aiškiai pabrėžia, kad „Renault 5 E-Tech electric“ priklauso
elektromobilių gretoms.

Ratų arkos

Ratų arkos sukuria platesnį įvaizdį, todėl „Renault 5 E-Tech electric“ atrodo kaip kompaktiškas automobilis, kuris kelyje iš tiesų yra pastebimas. Jų grafinis dizainas pabrėžia unikalią ir iš karto atpažįstamą asmenybę, primenančią „Renault 5 Turbo“.

Galiniai žibintai

Vertikalūs galiniai žibintai pratęsia šoninį skydelį. Jie pagerina „Renault 5 E-Tech electric“ aerodinamines savybes, nes apsaugo nuo oro turbulencijos.

Elektrinė popkultūros ikona

Vos 3,92 m ilgio elektrinis „Renault 5 E-Tech electric“ buvo projektuojamas kaip miesto automobilis.
Tiesa, jis lygiai taip pat puikiai rieda ir už miesto ribų, kadangi viduje sumontuota 52 kWh baterija viena įkrova leidžia nuvažiuoti iki 400 km (pagal WLTP standartą). „Renault“ atstovų teigimu, kiek vėliau pirkėjai turės galimybę rinktis ir versiją su 40 kWh talpos baterija.

Elektrinis „Renault 5 E-Tech“ bus pirmasis automobilis, pagamintas ant naujosios „AmpR Small“ platformos (buvusios CMF-B EV). Kelių grandžių galinė pakaba, paprastai sutinkama tik aukštesnių
rinkos segmentų transporto priemonėse, prisideda prie puikaus stabilumo ir sukibimo su keliu.

Taip pat bus galima naudotis įvairiomis itin pažangiomis technologijomis. Pavyzdžiui, automobilio viduje pasitiks oficialus „Renault“ avataras. Šis naujos kartos humanizuotas vairuotojo pagalbininkas suteiks skaitmeninę patirtį, kuri visiškai panardins naudotojus į „Renault“ pasaulį, suteiks naujų vairavimo ir važiavimo potyrių.

Elektrinis „Renault 5 E-Tech“, kuriame įrengtas dvikryptis įkroviklis, bus pirmoji serijinė transporto priemonė, kurioje įdiegta V2G (angl. vehicle-to-grid) technologija, leidžianti minėtam modeliui tiekti energiją į tinklą. Ši technologija suteiks galimybę „Renault 5 E-Tech electric“ vairuotojams sutaupyti pinigų įkrovimui ir sumažinti bendras sąskaitas už elektrą, perduodant ją į tinklą.

Automobilį 2024 m. pirmiausia bus galima įsigyti Prancūzijoje ir Vokietijoje, o 2025 m. – Jungtinėje Karalystėje. Pradinė „Renault 5 E-Tech electric“ kaina sieks apie 25 tūkst. eurų ir bus tokia pati kaip
B segmento hibridinių automobilių.

Naujasis „Renault 5 E-Tech electric“ oficialiai bus pristatytas 2024 m. vasario 26 d. Ženevos tarptautinėje automobilių parodoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas