Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 Baltarusijos bendrovių išreiškė norą perkelti veiklą į Latviją

Jau 10 Baltarusijos bendrovių išreiškė norą perkelti savo veiklą į Latviją, pranešė Latvijos investicijų ir plėtros agentūros (LIPA) vadovas Kasparas Rožkalnis. Jo žodžiais, LIPA maždaug per savaitę konsultavo daugiau kaip šimtą Baltarusijos bendrovių, kurios rimtai svarsto galimybes perkelti savo veiklą į Latviją.
Latvija
Latvija / 123RF.com nuotr.

„Šios įmonės lygiagrečiai svarsto ir kitas galimybes, todėl svarbu veikti greitai. Šiuo metu glaudžiai bendradarbiaujame su Pilietybės ir migracijos reikalų tarnyba, Pasienio apsaugos tarnyba, finansų priežiūros ir kitomis tarnybomis, kad galėtume šiems verslininkams pateikti atitinkamas praktines instrukcijas“, – sakė K.Rožkalnis.

Pasak jo, Latvijos pasiūlymais rimtai susidomėjo kelios pirmaujančios Baltarusijos informacinių ir ryšių technologijų bendrovės.

LIPA kartu su Pilietybės ir migracijos reikalų tarnyba suformavo specialią grupę, kuri operatyviai apdoroja Baltarusijos verslininkų paraiškas bei siūlo galimus sprendimus. Jų sąraše – startuolio viza ar Europos Sąjungos „mėlynoji korta“, tai yra laikinieji leidimai aukštos kvalifikacijos specialistams ir jų šeimos nariams gyventi Latvijoje, sakė K.Rožkalnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas