Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 29

Šimtai milijonų investicijų: štai kokios gamyklos Lietuvoje savo veiklą pradėjo 2023 m.

Kaip ir kasmet Lietuvoje ir toliau kyla gamyklos. Apžvelgėme, kokie didžiausi objektai buvo užbaigti šiais metais.
Atidarymas
Gamyklos Akmenėje atidaryme - rajono meras Vitalijus Mitrofanovas bei Ekonomikos bei inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. / Bendrovės nuotr

Nors 2022 m. Lietuvos pramonės įmonėms buvo sudėtingi, šalies ekonomika po korekcijos grįžta į nuosaikaus augimo kelią, o statybininkai ir toliau darbuojasi naujose gamyklose.

Šiais metais skelbta, kad Kėdainiuose pradėta Nyderlandų holdingui „Pon Holdings“ priklausančios didžiausios pasaulio dviračių gamintojos „Pon.Bike“ gamykla, sukursianti iki 600 darbo vietų.

Lietuvos kapitalo įmonė „Divaks“ Marijampolėje stato naują gamyklą, kurioje augins maistines vabzdžių lervas ir iš jų gamins maistui skirtą produkciją. Ji turėtų pradėti veiklą 2024 metų viduryje, o joje dirbs apie 100 žmonių.

„Teltonika“, „Aluflam“ ir „Rehau“ / 15min nuotr.
„Teltonika“, „Aluflam“ ir „Rehau“ / 15min nuotr.

Apie didžiulius planus metų pradžioje prabilusi „Teltonika“ rugsėjį pasidalino ir konkretesniais planais – gruodį pradėta statyti elektronikos surinkimo gamykla, kurioje bus sukurta 700 darbo vietų ir bus gaminami „Teltonikos“ kuriami daiktų interneto produktai. Planuojama, kad naujos gamykla bus užbaigta 2025 m. pradžioje.

Tačiau šių gamyklų savininkai progų pasidžiauti dar gaus – prisiminkime, kokiose naujose šalies gamyklos simbolinės juostelės buvo perkirptos 2023 m.

Balandis: Alytuje atidaryta „VIRPIL Controls“ virtualaus pilotavimo simuliatorių gamykla

Balandžio 14 d. skelbta, kad bendrovė „VIRPIL Controls“, gaminanti lėktuvų simuliatorių vairalazdes, valdymo pultus, bazes ir kitus techninės įrangos priedus Alytuje oficialiai atidarė savo gamyklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas