Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

6 Lietuvos įmonės, palaikančios LGBT: svarbu ne deklaracijos, o veiksmai

Prie kiekvienais metais birželį minimo Lygybės ir įvairovės mėnesio (angl. Pride Month) šiemet jungiasi ne tik didžiulės užsienio korporacijos, bet ir Lietuvoje veikiantys verslai. Palaikymą LGBTQI+ bendruomenei išreiškusios įmonės keitė produktų pakuotes, piešė plakatus, organizavo diskusijas. Bendrovės pabrėžia besitikinčios bent kiek prisidėti prie tolerantiškesnio pasaulio. O reklamos agentūros „TRUTH.“ generalinis direktorius Linas Pakalniškis atkreipė dėmesį, kad svarbu, jog sutaptų deklaracijos ir reali tolerancija.
„Pride“ akimirka
„Pride“ akimirka / Jose Pablo Garcia nuotr./ Unsplash nuotr.

L.Pakalniškio nuomone, pasikeistas paveiksliukas socialiniuose tinkluose ar įvairūs plakatai turėtų būti vertinami kaip palaikymas, o ne reklaminis triukas.

„Tai yra pozicijos išsakymas ir visi tokie dalykai yra sveikintini. Žmonės nebijo, įmonės, prekių ženklai nebijo išsakyti savo nuomonę ir paremti teisingumą“, – 15min tvirtino jis.

Tačiau L.Pakalniškio teigimu, svarbu, kad sutaptų kompanijų deklaracijos ir reali tolerancija.

„Stipriausi žingsniai yra ne tai, ką tu teigi, o kaip elgiesi. Jeigu darbuotojams sudarytos vienodos sąlygos nepriklausomai nuo jų pažiūrų ar seksualinės orientacijos, tas ir yra svarbiausia. Tai yra tiesiog pasiviešinimas, pozicijos parodymas, o tie pirmieji veiksmai yra svarbesni“, – kalbėjo jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Baltic Pride“ 2019
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Baltic Pride“ 2019

15min pateikia šešias įmones, kurios viešai išreiškė palaikymą LGBT bendruomenei.

„Douglas LT“

Kosmetikos ir parfumerijos mažmeninės prekybos tinklas nurodo, kad savo paramą LGBTQI+ bendruomenei išreiškia ne tik gražiais plakatais ar spalvą pakeitusiu logotipu. Anot įmonės pirkimų ir marketingo skyriaus vadovės Mildos Norkūnaitės, šiais metais penki kompanijos darbuotojai iš Nyderlandų, Ispanijos ir Vokietijos dalijasi patirtimis ir asmenine kelione savęs pažinimo link bei patarimais LGBTQI+ bendruomenės sąjungininkams ir pačios bendruomenės nariams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas