Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 Lietuvos įmonės, kurios jau šiuo metu siūlo oficialias „darbostogas“ – galimybę dirbti iš užsienio šalių

Dar prieš metus apie įmonių politiką leisti savo darbuotojams mėnesį ar du dirbti iš kitų šalių lietuviai dažniausiai buvo girdėję iš užsienio straipsnių. Šiandien apie tai galvoja vis daugiau Lietuvos bendrovių, o kelios jų darbostogas (angl. workation) įteisino ir oficialiai. 15min pakalbino Lietuvos įmones, kurios jau šiuo metu savo darbuotojams leidžia prisijungti prie darbo iš Tenerifės, Madeiros ar kitų pasaulio kampelių.
Nuotolinis darbas NFQ rugpjūtį
Nuotolinis darbas NFQ rugpjūtį / Įmonės nuotr.

„Revolut“ vyresnysis operacijų vadovas Lietuvoje Laurynas Spangevičius neseniai grįžo iš savo pirmųjų darbostogų. Jis su drauge norėjo vykti ten, kur žiemos metu yra pakankamai šilta, todėl atsižvelgusi į atstumą, bilietų ir nuomos kainas bei laiko juostą pora pasirinko Kanarų salas.

„Darbostogos tikrai man suteikė papildomos motyvacijos darbe. Apskritai jaučiuosi laimingesnis, nes galėjau dirbti mėgaudamasis saule žiemą, valgydamas šviežius vaisius ir daržoves, plaukiodamas baseine ar jūroje po darbo. Žinoma, pagundų nedirbti daugiau, bet kai darai tai, kas patinka, nėra sunku išlaikyti koncentraciją“, – 15min pasakojo L.Spangevičius.

Asmeninio archyvo nuotrauka/Laurynas Spangevičius
Asmeninio archyvo nuotrauka/Laurynas Spangevičius

Vaikinas iki šiol rinkdamasis darbdavį nekreipė daug dėmesio, ar įmonė siūlo darbostogas, tačiau dabar tokią galimybę vertina kaip gana svarbų kriterijų.

Įdomu, kad dirbti į kitas šalis išvyksta jau ne tik technologijų įmonių darbuotojai. Šiuo metu Tenerifėje darbą su atostogomis derina ir statybos kompanijos „Mitnija“ pirkimų direktorė Giedrė Valaitytė-Burokienė. Moteris 15min pasakojo, kad pasinaudojo įmonės pasiūlyta darbostogų galimybe pavargusi nuo karantino, šalto bei niūraus oro Lietuvoje.

Asmeninio archyvo nuotrauka/Giedrė Valaitytė-Burokienė
Asmeninio archyvo nuotrauka/Giedrė Valaitytė-Burokienė

„Jaučiuosi įkvėpusi laisvės, esu labai motyvuota, atsigavusi nuo monotoniškos kasdienybės karantine, o šiluma, saulė ir vandenynas tikrai kelia nuotaiką kiekvieną dieną. Po darbo galiu bėgioti vandenyno pakrante, maudytis, o savaitgaliais – keliauti apžiūrėti salą. Manau, kad darbostogos yra nuostabus būdas motyvuoti darbuotojus. Vienintelė sąlyga – užtikrinti, kad darbo kokybė ir efektyvumas nenukentėtų“, – įspūdžiais dalijosi G.Valaitytė-Burokienė.

Labiausiai vilioja Tenerifė

Kaip rodo „Telia“ užsakymu atlikta Lietuvos gyventojų apklausa, darbostogas norėtų išbandyti daugiau nei pusė (54 proc.) nuotoliniu būdu galinčių dirbti žmonių.

Tokio darbo naudą ima pastebėti ir vis daugiau Lietuvos įmonių. Pavienių atvejų, kai susitarę įmonės darbuotojas išvyksta laikinai padirbėti į kitą šalį, būta ir anksčiau, tačiau šiemet tokią galimybę suteikusių įmonių padaugėjo. Ne viena žinoma bendrovė pranešė įvedusi net oficialias darbostogas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas