Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Armonaitė JAV verslui pristatys galimybes Lietuvoje

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ketvirtadienį Vilniuje Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) verslininkams pristatys veiklos Lietuvoje galimybes.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į Lietuvą atvyko keturių JAV gynybos pramonės bendrovių – „Raytheon Technologies“, „Oshkosh Defense“, „Northrop Grumman“ ir „Lockheed Martin“ – atstovai, pranešė ministerija.

Dar keturios bendrovės – „Eli Lilly“, „Pfizer“, MSD, „Thermo Fisher Scientific“ – veikia farmacijos ir biotechnologijų srityse, o „Strategic Staffing Solutions“ ir „Palo Alto Networks“ užsiima pinigų plovimo prevencija, žmogiškųjų išteklių vadyba ir viešojo sektoriaus skaidrumu.

JAV tiesioginės investicijos Lietuvoje siekia 320 mln. eurų ir pagal šį rodiklį JAV užima 15 vietą. Pernai Lietuvos prekybos apyvarta su JAV sudarė 1,74 mlrd. eurų – 10,4 proc. daugiau nei užpernai.

JAV yra prioritetinė Lietuvos biotechnologijų ir farmacijos sektoriaus rinka. Lietuvai taip pat svarbu išnaudoti konkurencinį pranašumą mokslinių lazerių srityje. Lietuvos įmonės bendradarbiauja su verslo atstovais JAV, tačiau siekiama gilinti ryšius ir su JAV mokslo ir tyrimų institucijomis.

Lietuva norėtų padidinti maisto produktų eksportą į JAV, tačiau norint patekti į šios šalies rinkas būtina gauti specialius sertifikatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas