Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Armonaitė nebekvies tarptautinių bendrovių persikelti iš Rusijos: „Šio proceso tąsa nebeįmanoma“

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, prieš dvi savaites informavusi, kad kviečia tarptautines bendroves perkelti atstovybes iš Rusijos į Lietuvą, pirmadienį pranešė, kad tokios idėjos atsisakoma. „Šio proceso tąsa šiandieninėje situacijoje yra neįmanoma ir neatitinka Lietuvos piliečių lūkesčių“, – pirmadienį informavo ministrė.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė A.Armonaitė prieš dvi savaites informavo, kad į Lietuvą nori persikelti tūkstančiai Rusijos veiksmams Ukrainoje nepritariančių aukštųjų technologijų specialistų iš Baltarusijos bei Rusijos.

Skelbta, kad į Lietuvą kviečiamos tik tarptautinės bendrovės, turinčios atstovybes Rusijoje, bei seniai Lietuvoje veikiančios baltarusiškos bendrovės, o į mūsų šalį turintys persikelti jų darbuotojai kruopščiai tikrinami.

Pirmadienį ministrė pranešė, kad minties į Lietuvą pasikviesti tarptautines kompanijas, turinčias atstovybes Rusijoje, atsisakoma.

„Perkelti į Lietuvą savo padalinius rimtai svarstė kelios tarptautinės Rusijoje veikusios IT įmonės. Nors mūsų šalies tarnybos užtikrina itin griežtą kiekvienos atvykstančios bendrovės bei asmens patikrą, šio proceso tąsa šiandieninėje situacijoje yra neįmanoma ir neatitinka Lietuvos piliečių lūkesčių.

Todėl stabdome naujų tarpininkavimo raštų išdavimą tarptautinėms kompanijoms, kurios savo atstovybes turėjo Rusijoje“, – A.Armonaitė pranešė feisbuke.

Pasak ministrės, prasidėjus karui Lietuva palaikė ryšį su tarptautinėmis bendrovėmis, nutarusiomis palikti Rusiją. Daugiausia tai buvo IT kompanijos.

„Su atskirais fiziniais asmenimis ir specialistais niekada nedirbome, nedirbome su rusiško kapitalo įmonėmis. Kalbėjome tik su tarptautinėmis kompanijomis“, – pabrėžė A.Armonaitė.

Jos teigimu, iki kovo pabaigos į Lietuvą persikėlė 3 nedidelės tarptautinės kompanijos, savo atstovybes jau turėjusios Lietuvoje, tačiau veikusios ir Rusijoje.

„Bendras perkeltų asmenų skaičius nesiekia šimto žmonių, tai darbuotojai, jų šeimų nariai, vaikai. Visi šie asmenys atliko būtinas patikras“, – informavo A.Armonaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas