Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Butkevičius ir „Orlen“ vadovas vėl bandys ieškoti sąlyčio taškų

Valstybės valdomai bendrovei „Lietuvos geležinkeliai“ ir Lenkijos naftos perdirbėjai „Orlen“ nepavykstant susitarti dėl pervežimo tarifų, pirmadienį Vilniuje vėl susitinka Lietuvos premjeras ir „Orlen“ prezidentas.
„Orlen“ įmonių grupė
„Orlen“ įmonių grupė / „Orlen“ nuotr.

Tikėtina, kad Algirdas Butkevičius ir Wojciechas Jasinskis kalbės apie „Orlen Lietuvos“ ir „Lietuvos geležinkelių“ nesutarimus dėl naftos produktų pervežimo tarifų. Šiemet jie jau buvo susitikę kovo mėnesį – iš karto po to „Orlen Lietuvos“ ir geležinkelių atstovai atnaujino derybas, kurias tikėtasi baigti taikos sutartimi, tačiau gegužę jos nutrūko. Vėliau neoficialūs šaltiniai teigė, jog Lenkijos pusė vėl bando atnaujinti pokalbius.

„Po to, kai derybos nutrūko, jos nepajudėjo iš mirties taško. Teismai tebevyksta, o naujų aplinkybių neatsirado“, – BNS sakė „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus patarėjas Vilius Nikitinas.

Susitikime pirmadienį dalyvausiantis susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius BNS teigė nežinantis būsimo pokalbio temų.

„Esu tik kviestas svečias, tad nederėtų spėlioti, apie ką bus kalbama. (...) Aš manau, kad ne tiek dėl tarifų gali būti kalbama, o bendriau apie „Orlen“ planus Lietuvoje, apie „Orlen“ ir „Lietuvos geležinkelių“ santykius apskritai“, – BNS sakė R.Sinkevičius. Anksčiau BNS jis sakė, kad su „Orlen“ bus kalbama apie tarifus, kai į Lietuvą atvyks bendrovės atstovai.

Energetikos ministerijos atstovai susitikime nedalyvaus, BNS pranešė ministro atstovas Mantas Dubauskas.

Lenkijos Energetikos ministerijos atstovai praėjusią savaitę teigė, kad jiems svarbūs „Orlen“ taikomi geležinkelių tarifai.

„Orlen Lietuva“ yra nepatenkinta „Lietuvos geležinkelių“ taikomais krovinių pervežimo tarifais ir moka vienašališkai nusistatytomis kainomis – mažiau nei numatyta 1999 metų sutartyje. Bendrovės ilgą laiką derėjosi ir tikėjosi pasirašyti taikos sutartį, tačiau susitarimo taip ir nepasiekė.

Lietuvos teismai nagrinėja nemažai abiejų įmonių ieškinių – „Orlen“ siekia prisiteisti milijonines sumas dėl esą per didelių paslaugų kainų, o geležinkeliai – dėl negautų pajamų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas