Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Lukašenka sureagavo į „McDonald's“ pasitraukimą: mes ką – nemokame bandelių per pusę perpjaut?

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka pasipriešino Rusijos verslo planams perimti „McDonald's“ prekės ženklo greitojo maitinimo restoranus Baltarusijoje.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“/AP nuotr.

Anksčiau šią savaitę „McDonald's“ per „Instagram“ paskelbė, jog 25 šio prekės ženklo užkandinių Baltarusijoje paskutinė darbo diena bus lapkričio 21-oji, o nuo kitos dienos jos veiks naudodamos jau Rusijos tinklo „Vkusno i točka“ (Skanu ir taškas) prekės ženklą.

Penktadienį A.Lukašenka pareiškė, jog iš Baltarusijos pasitraukiančio „McDonald's“ vietą turėtų užimti Baltarusijos verslas.

„Mes ką – nemokame bandelių per pusę perpjaut ir į tarpus prikišt mėsytės, bulvyčių ir salotų?“ – retoriškai klausė jis.

„Visada raginu: valgykime savo maistą, nepulkime prie užsienietiško. Kita vertus, tai aktualu šiandien, ypač jaunimui, o galbūt ir vidutinio amžiaus žmonėms ar net vyresniems, kurie, ėmė dūsauti: „Ach, „McDonald's“ neliks. Pagalvojau: ir ačiū Dievui, kad jie išeina! Tačiau „McDonald's“ vietą, kur dirba mūsų žmonės ir specialistai, kur naudojami mūsų produktai, turi užimti baltarusiai“, – kalbėjo A.Lukašenka.

„Ramanai Aliaksandrovičiau – baltarusiai! Atminkite – niekas kitas“, – kreipėsi autoritarinis šalies lyderis į jo vyriausybės vadovą R.Haloučanką.

Rusijoje buvę „McDonald's“ restoranai į „Vkusno i točka“ buvo pervadinti birželį, juos įsigijus šio prekės ženklo frančizės licenciją turėjusiam rusų verslininkui Aleksandrui Govorui.

Kovą, netrukus po Rusijos invazijos į Ukrainą, JAV korporacija „McDonald's“ pranešė laikinai uždaranti visus 850 savo restoranų Rusijoje, įsipareigodama laikinai mokėti atlyginimus 62 tūkst. darbuotojų šioje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas