Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

AB Giraitės ginkluotės gamyklos pelninga veikla leidžia investuoti į plėtrą

Nepaisant sudėtingų pirmųjų pandemijos metų, 2021-uosius AB Giraitės ginkluotės gamykla (GGG) planuoja užbaigti solidžiai – ne mažiau nei 50 proc. didesniu pelnu lyginant su praėjusiais metais, rašoma pranešime spaudai.
Giraitės ginkluotės gamykla
Giraitės ginkluotės gamykla / AB giraitės nuotr.

2020-aisiais bendrovė, kaip ir daugelis kitų, nukentėjo nuo pandemijos: buvo stipriai apribotos veiklos, tad neįvyko planuotos parodos, atšaukta daug sportinio šaudymo varžybų ir kitų renginių, kas itin reikšmingai sumažino paklausą civilinėje rinkoje. Tačiau savalaikiai valdybos sprendimai bei geras strateginis planavimas šiuos metus, tikėtina, leis užbaigti itin sėkmingai.

Ženklus augimas civilinėje rinkoje

Didžiausias augimas matomas civilinėje rinkoje – 2020 m. pasaulinėje rinkoje smulkioji amunicija sudarė 20,8 mlrd. USD ir iki 2025 m. planuojama, kad pasieks 24,9 mlrd. USD. Esant išties didelei konkurencijai, GGG šioje rinkoje nenusileidžia pasaulinėms tendencijoms ir netgi viršija jas - per pastaruosius metus pajamas iš civilinei rinkai skirtų šovinių GGG augino 25 proc.

„Pastebime, kad sportinio šaudymo rinka sparčiai atsigauna po pandemijos ir šios sporto šakos entuziastai ypatingai vertina GGG amunicijos kokybę. Tai suprantame iš bendrųjų klientų atsiliepimų bei iš didėjančių užsakymų“, – akcentavo bendrovės vadovas Aleksandras Nikonovas.

80 proc. gamykloje pagamintų šovinių iškeliauja į JAV, Prancūziją, Lenkiją, Ukrainą, Vokietiją, Austriją bei Čekiją, tačiau eksportas šiomis šalimis neapsiriboja: „Bendrai eksportuojame daugiau nei 95 proc. savo produkcijos. O su šiais metais prasiplėtusia pardavimo komanda nenustojame ieškoti partnerių ir toliau. Taip pat esame vieninteliai Didžiojoje Britanijoje veikiančios asociacijos NRA (ang. The National Rifle Association) organizuojamų varžybų tiekėjai. Prieš kelis metus jie pasirinko bendradarbiauti su mumis, prieš tai dirbę su kitu žinomu prekiniu ženklu. Tačiau, įvertinę ir kainą, ir kokybę - pasirinko GGG“, - pasakoja A.Nikonovas.

NATO kariams – Lietuvoje gaminami šoviniai

Civilinei ir karinei rinkoms šovinius gaminanti GGG siekdama padidinti gamybos pajėgumus, šiais metais pradėjo dirbti trimis pamainomis. Tai leido užtikrinti stabilų produkcijos tiekimą visiems sektoriams. „Esame taip pat ir oficialus NATO šovinių tiekėjas. Tai reiškia, kad dalyvaujame ir konkuruojame su tarptautiniais šovinių gamintojais vienodomis konkurencinėmis sąlygomis. Ne kartą esame laimėję viešuosius konkursus (angl. NSPA) bei aprūpinome NATO, tarp jų ir Lietuvos, karius“, – sako bendrovės vadovas A.Nikonovas. Užtikrinama kokybė, patikimas užsakymų vykdymas leidžia GGG konkuruoti su geriausiais ir žinomiausiais pasauliniais šovinių gamintojais.

Išnaudotos plėtros galimybės

Su turimomis gamybos apimtimis bendrovė galėtų sėkmingai gyvuoti ir toliau, tačiau rinkos potencialas neišvengiamai sufleruoja, jog GGG, užsitarnavusi kokybiško šovinių gamintojo vardą ir padidinusi gamybos apimtis, tikrai gali papildyti produkcijos naudotojų sąrašą.

„Matome, kad šiuo metu gamyboje turime potencialo augti. Todėl kitąmet planuojame nesustoti ir jį išnaudoti. Investuodami į naują įrangą bei žmogiškuosius išteklius tikimės ir kitų metų pabaigoje džiaugtis puikiais rezultatais“, - sako A.Nikonovas.

2021-aisiais metais GGG praplėtė savo produktų asortimentą dar keturiais gaminiais, taip papildydami šovinių liniją sportinio šaudymo entuziastams visame pasaulyje gerai žinomu JAV prekinio ženklo gamintojo „Nosler“ kulkomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas