Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Abbott Nutrition“ atnaujino svarbios mišinių kūdikiams gamyklos veiklą JAV

JAV tarptautinė medicinos prietaisų ir sveikatos priežiūros prekių įmonė „Abbott Nutrition“ atnaujino gamybą mišinių kūdikiams gamykloje Mičigane, kuri kelis mėnesius buvo uždaryta dėl įtariamos taršos, šeštadienį pranešė bendrovė, žengdama žingsnį, galintį sumažinti šio produkto tiekimo trūkumą visoje šalyje, kuris, kaip manoma, vasarą dar tęsis.
Kūdikis
Kūdikis / 123RF.com nuotr.

Vasarį uždarius didžiausią šalyje mišinėlių kūdikiams gamyklą kilo tiekimo problemų, dėl kurių kai kurie tėvai buvo priversti ieškoti mišinių maisto bankuose, pas draugus ar gydytojų kabinetuose.

„Padidinsime gamybą kuo greičiau, tuo pačiu vykdydami visus reikalavimus“, – sakoma bendrovės pranešime.

Gamyklos atidarymas yra vienas iš kelių federalinių institucijų kontroliuojamų veiksmų, kurie, kaip tikimasi, artimiausiomis savaitėmis pagerins tiekimą.

Prezidento Joe Bideno administracija sušvelnino importo taisykles užsienio gamintojams, gabeno mišinius iš Europos ir pasinaudojo federalinėmis ekstremaliųjų situacijų taisyklėmis, kad teiktų pirmenybę gamybai JAV.

„Abbott Nutrition“ uždarė gamyklą Mičigano valstijoje vasarį, kai Maisto ir vaistų administracija (FDA) pradėjo tirti keturis bakterinių infekcijų atvejus tarp kūdikių, vartojusių miltelių mišinius. Du kūdikiai mirė.

Bendrovė ir toliau teigia, kad jos produktai nebuvo tiesiogiai susiję su infekcijomis.

FDA inspektoriai galiausiai atskleidė daugybę pažeidimų gamykloje, įskaitant bakterinį užterštumą, nesandarų stogą ir nepalankius saugos protokolus.

Didžiausią prekės trūkumą pajuto alergiškų, virškinimo ir medžiagų apykaitos sutrikimų turinčių vaikų, kurių mitybai naudojami specialūs mišiniai, tėvai.

Pasak federalinių pareigūnų, „Abbott Nutrition“ gamykla yra vienintelis daugelio šių produktų šaltinis, aprūpinantis maistu maždaug 5 tūkst. kūdikių JAV.

„Abbott Nutrition“ yra viena iš keturių įmonių, gaminančių apie 90 proc. mišinių kūdikiams JAV. Bendrovės veiklos apribojimai ir gamyklos uždarymas sukėlė pasekmių virtinę: mažmenininkai apribojo leidžiamų įsigyti prekių kiekius pirkėjams, kad taupytų atsargas, o tėvų buvo paprašyta pakeisti prekių ženklą į kitus prieinamus mišinėlius.

FDA komisaras Robertas Califfas neseniai įstatymų leidėjams sakė, kad gali praeiti maždaug du mėnesiai, kol mišinių atsargos grįš į įprastą lygį.

Kitos JAV gamintojos, įskaitant „Reckitt“ ir „Gerber“, taip pat padidino gamybą, vykdydamos gamybą 24 valandas per parą ir 7 dienas per savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas