Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Akmenės LEZ teritorijoje – naujas investuotojas: ieškos sunkiojo transporto remonto meistrų

Akmenės laisvoji ekonominė zona (LEZ) pasirašė sutartį su nauja investuotoja UAB „Akmenės servisas“. Bendrovė iki 2025 m. vidurio teritorijoje investuos 1,1 mln. Eur ir sukurs iki 25 darbo vietų, rašoma pranešime spaudai.
Akmenes LEZ teritorija
Akmenes LEZ teritorija / Bendrovės nuotr.

Naujasis investuotojas plėtrą Akmenės LEZ numato dviem etapais. Pirmuoju etapu dar iki šių metų galo bus įrengtos sunkiasvorių transporto priemonių remonto dirbtuvės. Įmonė teiks sunkiojo transporto remonto, kompiuterinės diagnostikos, techninės priežiūros ir kitas paslaugas. Šio etapo suma sieks 900 tūkst. Eur, jo metu bus išplėtotas beveik 1100 kv. m dirbtuvių pastatas.

Antruoju etapu iki 2025 m. vidurio „Akmenės servisas“ sklype įrengs įvairaus sunkiasvorio transporto – krovininio, komunalinio, statybinio ir kt. – plovyklą. Ši investicija sudarys dar apie 200 tūkst. Eur.

Viso projekto metu kompanija planuoja sukurti 20-25 darbo vietas, daugiausia – sunkiojo transporto remonto ir priežiūros meistrams.

Pasak „Akmenės serviso“ direktoriaus Romualdo Balčyčio, Akmenės LEZ plėtrai pasirinkta dėl teritorijoje jau veikiančios didelės verslo bendruomenės ir sklandžių įsikūrimo procesų. Taip pat, visas Akmenės regionas jau anksčiau turėjo stiprią gamybinę infrastruktūrą, tačiau itin ribotas galimybes sunkiajam transportui.

„Vos per penketą metų Akmenės LEZ tapo vienu didžiausių Šiaurės ir Vakarų Lietuvos pažangios pramonės centrų su atitinkama paklausa šiuolaikiškoms sunkiojo transporto priežiūros paslaugoms, todėl įsikurti tokios verslo bendruomenės kaimynystėje yra tiek garbė, tiek gera verslo galimybė. Kita vertus, matome tolesnį potencialą ne tik LEZ, bet ir ambicingoje Akmenės rajono savivaldybėje bei Šiaurės Vakarų Lietuvos regione. Atskiro žodžio vertas Akmenės LEZ komandos į sklandų ir greitą startą orientuotas procesas“, – komentuoja R.Balčytis.

Akmenės LEZ vadovė Lina Mockutė sveikina naują investuotoją, kuris teritorijos bendruomenei sukurs akivaizdžios pridėtinės vertės. Artimiausiu metu laisvoji zona tikisi paskelbti ir daugiau plėtros naujienų, susijusių ne tik su paslaugomis, bet ir gamyba.

„Kryptingai dirbame siekdami išplėsti investuotojų portfelį gerokai už vienos stambios verslo grupės ribų. „Akmenės servisas“ yra puiki pradžia, toliau deramės su ne vienu inovatyviu Lietuvos ir užsienio gamybininku, todėl jau netrukus tikimės į Akmenės rajoną atvesti dar daugiau pridėtinės vertės ir kūrybos“, – sako L.Mockutė.

Šiuo metu Akmenės LEZ veikia medienos drožlių plokščių gamintojos UAB „VMG Wood Solutions“, šilumos tiekėja UAB „Rietuva“, korpusinių baldų gamintoja UAB „VMG Akmenės baldai“, įrangos priežiūros ir procesų automatizavimo UAB „VMG Service Akmenė“, statybinės medienos sprendimų gamintoja UAB „VMG Lignum Construction“ ir NT veiklą vykdanti UAB „Akmenės projektai“. Laisvoji zona specializuojasi medienos, statybų, energetikos ir logistikos sektoriuose, bet yra atvira ir kitiems verslo segmentams.

2023 m. Akmenės LEZ investuotojų bendra apyvarta siekė 120,3 mln. Eur, sumokėti GPM ir Sodros mokesčiai sudarė 3,8 mln. Eur, o pirkimai Lietuvoje – daugiau kaip 170 mln. Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?