Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Alibaba“ akcijos atpigo dėl pranešimų apie pašalinimo iš Niujorko biržos grėsmę

Kinijos elektroninės prekybos milžinės „Alibaba“ akcijos pirmadienį pigo Honkongo vertybinių popierių biržoje, paaiškėjus, kad JAV institucijos įtraukė bendrovę į stebimų įmonių sąrašą ir kad iškilo grėsmė, jog bendrovė bus pašalinta iš Niujorko biržos, jei nesilaikys nurodymų atskleisti reikalaujamą informaciją.
„Alibaba“
„Alibaba“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prekybos sesijos pradžioje bendrovės akcijų kursas smuktelėjo daugiau nei 5 proc. iki žemiausio lygio nuo gegužės mėnesio, su savimi kartu nusitempdamos ir indeksą „Hang Seng Tech“.

JAV vertybinių popierių rinkos priežiūros institucija penktadienį paskelbė įtraukusi Kinijos įmonę į daugiau nei 250 kitų įmonių apimantį sąrašą, kurios gali būti pašalintos iš Volstryto, jei trejus metus iš eilės nesilaikys griežtų audito reikalavimų.

Niujorko vertybinių popierių biržoje „Alibaba“ akcijomis prekiaujama nuo 2014 metų.

Pranešimas paskelbtas tuo metu, kai įtampą tarp Vašingtono ir Pekino stiprina įvairios kitos problemos, įskaitant technologijų, žmogaus teisių ir Taivano klausimus.

Taip pat praėjusią savaitę buvo paskelbta ataskaita, kurioje teigiama, kad įmonės kad įkūrėjas Jackas Ma planuoja atsisakyti „Ant Group“ kontrolės įgyvendinant strategiją, kuria siekiama nuraminti Kinijos reguliuotojas ir atgaivinti galimybę surengti skaitmeninių mokėjimų padalinio pirminį viešąjį akcijų siūlymą (IPO).

Kinijos institucijos jau daugiau nei metus įgyvendina griežtas kontrolės priemonės technologijų sektoriaus atžvilgiu, todėl „Alibaba“ susidūrė su dideliu spaudimu, o jos akcijų kaina nukrito maždaug 70 proc., palyginti su rekordinėmis 2020 metais fiksuotomis kainomis.

2021 metų balandį bendrovei buvo skirta rekordinė 2,75 mlrd. JAV dolerių bauda už įtariamą antikonkurencinę veiklą.

Kiek anksčiau šiais metais „Alibaba“ nušalino visus su padaliniu „Ant“ susijusius vadovus iš „Alibaba Partnership“ – grupės, galinčios skirti daugumą „Alibaba“ valdybos narių.

Pranešimas apie J.Ma sprendimą panaikino „Alibaba“ akcijų kainos prieaugį, pasiektą savaitės pradžioje, kai įmonė paskelbė sieksianti pirminio listingavimo Honkonge, kad galėtų lengviau pasiekti didžiulį Kinijos investuotojų ratą.

Akcijų pigimą dar labiau paskatino nerimas dėl būsimos „Alibaba“ pajamų ataskaitos, nes daugelis analitikų baiminasi, jog ataskaita pirmą kartą parodys ketvirčio pajamų sumažėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas