Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Alibaba“ įkūrėjui vėl pasirodžius viešai, milžinės akcijos pabrango 8 proc.

Kinijos interneto milžinės „Alibaba“ akcijos trečiadienį pabrango daugiau nei 8 proc., kai milijardierius bendrovės įkūrėjas Jackas Ma pirmą kartą nuo lapkričio mėnesio vėl pasirodė viešai.
„Alibaba“
„Alibaba“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vienas turtingiausių Azijos žmonių Jackas Ma, kurio turtas vertinamas maždaug 58 mlrd. JAV dolerių, dingo iš viešumos po to, kai buvo reguliavimo institucijų iškviestas dėl kalbos, pasakytos spalio mėnesį, kurioje kritiškai įvertino Kinijos finansų sistemą.

Netrukus po to paskutinę minutę buvo atšauktas rekordinis 37 mlrd. JAV dolerių jo finansinės grupės „Ant“ viešas pradinis akcijų siūlymas (IPO). Kai kurie šį atšaukimą laiko kerštu už verslininko atvirumą.

Kinijos finansų institucijos nurodė „Ant“ pakeisti savo verslo modelį ir grįžti prie skolinimo, draudimo ir turto valdymo paslaugų, o „Alibaba“ atžvilgiu taip pat pradėtas antimonopolinis tyrimas.

Jacko Ma dingimas iš visuomenės akių paskatino įvairius gandus apie jo buvimo vietą.

Visgi trečiadienį Kinijos finansų naujienų agentūros išplatino vaizdo įrašą, kuriame matyti kaimo mokytojams kalbą sakantis verslininkas jo labdaros organizacijos organizuotoje apdovanojimų ceremonijoje.

„Alibaba“ akcijos išaugo 8,5 proc. iki 265 Honkongo dolerių.

Savo kalboje Jackas Ma gyrė Kinijos pastangas mažinti skurdą ir pažadėjo daugiau pastangų skirti kaimo mokytojams.

Labdaros fondo atstovas spaudai patvirtino, kad verslininkas „dalyvavo internetiniame kasmetiniame Kaimo mokytojų iniciatyvų renginyje“.

Tiek „Alibaba“, tiek „Ant“ teigė bendradarbiausiančios su reguliavimo institucijomis.

Charizmatiškasis buvęs mokytojas Jackas Ma, tapęs interneto verslininku, užėmė „Alibaba“ valdybos pirmininko postą 2019 metais.

Visgi nuolatinis institucijų spaudimas vienai įtakingiausių Kinijos bendrovių yra dar vienas ženklas, kad Kinijos vadovybė yra pasirengusi pažaboti technologijų milžinių ambicijas besiplečiančiame interneto sektoriuje.

Praėjusiais metais nekilnojamojo turto magnatas Renas Zhiqiangas buvo nuteistas 18 metų kalėti dėl korupcijos kaltinimų praėjus keliems mėnesiams po to, kai parašė esė, kritiškai vertinančią komunistų partiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas