Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Alibaba“ įsipareigojo imtis priemonių, kad apsaugotų darbuotojus nuo priekabiavimo

Kinų „Alibaba Group Holding“ įsipareigojo imtis veiksmų kovoti su seksualiniu priekabiavimu, paaiškėjus, kad viena elektroninės prekybos milžinės darbuotoja nukentėjo nuo savo vadovo, sakoma bendrovės pranešime spaudai.
„Alibaba“
„Alibaba“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Alibaba“ pranešė suformuosianti specialų komitetą, kuris imsis veiksmų, kad užkirstų kelią priekabiavimui ir kitiems seksualiniams nusižengimams.

Komitetą sudarys 5 aukšto rango vadovės moterys, o jam pirmininkaus bendrovės vadovo pavaduotoja žmogiškųjų išteklių reikalams.

Šis komitetas savo ruožtu suburs grupę, kuri nagrinės darbuotojų skundus ir gautą informaciją apie tokius nusiskundimus. Bendrovė sukūrė specialų elektroninio pašto adresą ir karštąją liniją, kuria galės kreiptis darbuotojai, nukentėję nuo priekabiavimo ar smurto darbe.

Be to, pranešime spaudai teigiama, kad bendrovė ketina organizuoti specialius mokymus ir tobulinti darbuotojų elgesio kodeksą darbo vietoje.

Sprendimas sukurti šias struktūras ir kitas priemones buvo priimtas atlikus vidinį incidento tyrimą, kai viena bendrovės darbuotoja apkaltino savo vadovą, jog jis per verslo susitikimą privertė ją išgerti didelį alkoholio kiekį, o vėliau ėmė priekabiauti.

Šis incidentas sukėlė didžiulį bendrovės darbuotojų atsaką: daugiau nei 6 tūkst. žmonių pasirašė laišką, kuriame prašė imtis veiksmų kovojant su tokiais atvejais.

Incidentas įvyko „Alibaba City“ padalinyje, kuris iš parduotuvių pristato maisto produktus.

„Alibaba“ pirmininkas ir generalinis direktorius Danielis Zhangas pareiškė, kad darbuotojų saugos užtikrinimas yra pagrindinis bendrovės prioritetas, todėl ketina įgyvendinti nulinio seksualinio elgesio toleravimo politiką ir panaikinti besaikio gėrimo kultūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas